Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Canan Karatay'dan baş ağrısı ve kabızlık için tavsiye: Mutlaka tüketin

Düzenleyen:
Canan Karatay'dan baş ağrısı ve kabızlık için tavsiye: Mutlaka tüketin

SAĞLIK Haberleri

Ramazan Ayında bir çok tavsiyede bulunan Canan Karatay bu kez de susuzluk ve kabızlıkla ilgili bilgilendirdi. Sahurda bol su içilmesini ve paketli gıdalardan uzak durulmasını söyleyen Karatay iftarı paça çorbası ile açın diyor. Kabızlıkla ilgili ise mutlaka zeytinyağı ve kahve içilmesini öneriyor.

Prof. Dr. Canan Karatay, Ramazan ayı boyunca oruç tutanlar için iftar ve sahur için tavsiyelerde bulunuyor. Karatay baş ağrısı için bol su içilmesini önerirken orucun paça çorbası ile açılmasını söylüyor. Kabızlık şikayeti çekenler için kahve ve zeytinyağı tavsiye ediyor. İşte Canan Karatay'ın susuzluk, baş ağrısı, hazımsızlık, kabızlık için tavsiyeleri

Ramazan'da iftara yakın baş ağrısının sebebinin açlık değil susuzluk olduğunu belirten Canan Karatay, doğal yiyecekleri önerdi.

CANAN KARATAY'IN İFTAR VE SAHUR ÖNERİSİ

İftar ve sahurda bol su içilmeli
İşlenmiş, hazır ve paketli gıdalardan uzak durulmalı
Şekerli ve gazlı içecekler tüketilmemeli
Sahura kalkmadan oruç tutulmamalı

Canan Karatay'dan baş ağrısı ve kabızlık için tavsiye: Mutlaka tüketin

KÖY YUMURTASI VE TEREYAĞI TÜKETİN

Sahurda omlet yenebilir. Yumurta çok önemli ama köy yumurtası olacak. Bir de köy tereyağı olacak. Yanında zeytin, turp ve yeşillik de çok önemli. İçecek olarak şekersiz süt ve kahve olabilir. Seviyorsanız ayran içebilirsiniz. Kahvaltıya alışıksanız, kahvaltı yapılabilir. Sabah çorbası da önemlidir ama tok tutmaz. Burada en önemli şey susuz kalmamak. Bir iki gün önceden vücudu sulandırmaya başlamamız lazım.

Şimdikiler eski ramazan pidesi gibi değil ama küçük bir parça içine bol tereyağı sürerek tüketilebilir. Peynir de çok önemli. Tam yağlı peynir ve tam yağlı yoğurt da yenmeli. Bir avuç kadar kuru ceviz, fındık, fıstık da olabilir.

"İFTARDA PAÇA ÇORBASI TÜKETİN"

İftar listesi de paylaşan Canan Karatay, şunları öneriyor:

"Orucumuzu paça çorbasıyla açabiliriz. Mercimek, tarhana veya yayla çorbası da olabilir. Yanında tabii ki su tüketmeliyiz. Sağlıklı yerseniz, aç kalmazsınız.

Canan Karatay'dan baş ağrısı ve kabızlık için tavsiye: Mutlaka tüketin

KABIZLIK İÇİN ZEYTİNYAĞI VE KAHVE İÇİN

Vücudun ihtiyacı olmayan miktarda gıdalar vücuda girdiği zaman gaz, şişkinlik, kabızlık yapar. Bir de iftarda, bağırsakların iyi çalışması için mutlaka zeytinyağı ve kahve içmek çok önemli. Çorbadan sonra bir süre yemeyelim. Daha sonra o akşam ne yapıldıysa yenebilir. Sahura kadar bol bol su içelim."

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...