Omicron’un iki yeni alt varyantı tespit edildi! Covid aşıları tesir etmiyor, çok daha bulaşıcı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Omicron’un iki yeni alt varyantı tespit edildi! Covid aşıları tesir etmiyor, çok daha bulaşıcı

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

Covid-19 salgınında Omicron varyantının iki yeni alt varyantı tespit edildi. BA.4 ve BA.5 varyantları inceleme altına alındı. Bu varyantlar, BA.1 ve halen dünyada hakim virüs olan BA.2 alt varyantlarıyla benzer mutasyonlara sahip.

Omicron kapsamındaki bu suşlarda hastalıklar genelde hafif seyretti. Covid aşılarının yeni varyantlara tesir etmeyebileceği ve bunların şimdiye kadar görülenlerden çok daha bulaşıcı olduğu tahmin ediliyor.

DSÖ İZLEMEDE

Dünya Sağlık Örgütü, “bağışıklıktan kaçış potansiyeli üzerindeki etkilerini anlamak için daha fazla çalışılması gereken ek mutasyonlar” sebebiyle yeni varyantları izlemeye başladığını bildirdi.

DİKKAT, YAYILIYOR

Halen Güney Afrika’da 41, Danimarka’da 3 ve Botsvana, İngiltere ve İskoçya’da birer BA.4 vakası var. İngiltere Sağlık ve Güvenlik Kurumu (UKHSA), “Toplam genom sayısı az olsa da, görünen coğrafi yayılım, varyantın başarılı bir şekilde yayıldığını gösteriyor” uyarısını yaptı.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...