Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanser riskini 200 kat arttırıyor! Bu yağları mutfağınızdan uzak tutun

Düzenleyen:
Kanser riskini 200 kat arttırıyor! Bu yağları mutfağınızdan uzak tutun

SAĞLIK Haberleri

Yemek yaparken kullandığınız yağlara dikkat edin. Uzmanlar tek tek uyardı. Bazı yağlar ısındıkça içeriğindeki toksin kimyasallar ortaya çıkıyor. Bu kimyasallar ise kanser türlerine neden olabiliyor. Uzmanlar ise özellikle evlerimizde en çok kullandığımız dört yağın kullanımında dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. İşte o dört yağ ve saçtığı korku dolu kimyasallar…

Yemeklerde kullandığımız yağların ne kadar sağlıklı olduğunu hiç düşündünüz mü? Uzmanlar yaptıkları araştırmalarda mısır, ayçiçeği, palmiye ve soya fasulyesi yağların ısıtıldığında çeşitli kanserlere neden olabilen ve tetikleyen bazı kimyasalların ortaya çıktığını belirtti. 

DİKKAT KANSERE YOL AÇABİLİYOR!

İngiltereli uzmanlar tarafından yapılan araştırmada, bitkisel yağlarda kızartılan yemeklerin Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen günlük miktardan 200 kat daha fazla aldehit içerdiği ortaya çıktı. Öte yandan uzmanlar bu yağlar yerine, yemekleri zeytinyağı ve tereyağı ile pişirmenin çok daha düşük miktarlarda aldehit ürettiğini açıkladı. 

Kanser riskini 200 kat arttırıyor! Bu yağları mutfağınızdan uzak tutun

EN SAĞLIKLISI HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI 

Bilim adamları ise kullanılabilecek en sağlıklı yağın ise Hindistan cevizi yağı olduğunu belirtti. Dört doğal yağdan elde edilen bazı genetik bileşiklerin vücut için toksik olabileceğini öne süren araştırmacılar, yiyecekleri kızartırken bu dört bitkisel yağdan kaçınılması gerektiğini vurguladı. 

Kanser riskini 200 kat arttırıyor! Bu yağları mutfağınızdan uzak tutun

Yapılan araştırmalarda toksik bileşiklerin retinaldehitin oksitlenmesini destekleyerek yiyeceği retinoik aside dönüştürebileceği görülüyor. Bu da kanser hücrelerinin büyümesine ve hayatta kalmasına yol açabilir.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...