Kalp sağlığımız için ne kadar yürümeliyiz?

Düzenleyen:
Kalp sağlığımız için ne kadar yürümeliyiz?

SAĞLIK Haberleri

Yayınlanan bir çalışma, günde en az 4 bin adım yürümenin kalp ve damar hastalığı riskini yüzde 95 oranında azalttığını ortaya koyarken, Prof. Dr. Gökçen Orhan, adım sayısından ziyade hareketli olmanın önemli olduğunu söylüyor.

Ziyneti KOCABIYIK

Geçtiğimiz günlerde Harvard Üniversitesi tarafından yayınlanan bir çalışma günde en az 4 bin adım yürümenin kalp ve damar hastalığı riskini yüzde 95 oranında azalttığını ortaya koydu.

Bu çalışma günde 4 bin adımın yetersiz olacağını en az 7 bin ya 10 bin adım atılması gerektiğini savunanlar arasında bir tartışma başlattı. Bu konuyu değerlendiren kalp ve damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Gökçen Orhan, adım sayısından ziyade hareketli olmanın önemli olduğunu söylüyor.

Yürüme mesafesi kadar yürüyüş temposunun da önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Orhan "Ritminizi yavaş yavaş artırarak yürümek, kan ter içinde koşturarak kısa mesafe yürümekten daha etkilidir. Yürümek kilo vermenize, tansiyonunuzu, kolesterolünüzü ve şekerinizi dengelemenize yardımcı olur" dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...