Son araştırma ortaya koydu: İlaçların etkinliğini artırıyor, kanser hücrelerini frenliyor

Düzenleyen:
Son araştırma ortaya koydu: İlaçların etkinliğini artırıyor, kanser hücrelerini frenliyor

SAĞLIK Haberleri

Bilim adamları, kansere yakalanma riskini azaltmak için eskiden beri insanlara spor yapmaları tavsiyesinde bulunur. New York Üniversitesi Grossman Tıp Fakültesi’ndeki araştırma, egzersiz yapmanın kanser hastalığına yakalananlar üzerinde de faydalı olduğunu ortaya koydu.

Araştırmacılar, bir gruptan tümörleri almak üzere ameliyat edilmeden önce haftada bir saat kuvvet antrenmanı ve haftada 90 dakika aerobik yapmalarını istedi.

Altı haftalık eğitim programını takip edenlerin, spor yapmayanlara göre beş senede hayatta kalma ihtimallerinin yüzde 50 daha yüksek olduğu belirlendi.

KANSER HÜCRELERİNİ ÖLDÜRÜYOR

Bilim adamlarına göre egzersiz yoluyla adrenalinin uyarılması, vücudun interlökin-15 adı verilen protein üretmesine yol açıyor, bu da bir bağışıklık sistemi hücresi olan CD8 T hücrelerinin pankreas kanseri hücrelerini öldürme yeteneğini artırıyor.

Amerikalı bilim adamları ayrıca egzersizin kanser ilaçlarının etkinliğini de yüzde 175 oranında artırdığını tespit etti.

TEDAVİ ETME POTANSİYELİNE SAHİP

Araştırmacılardan biyokimya uzmanı Profesör Dafna Bar-Sagi, “Hafif egzersizin bile tümörlerdeki çevreyi derinden değiştirebilmesi, bu yaklaşımın amansız hastalığa yakalananlar ve önlerinde fazla seçeneği olmayan hastaları tedavi etme potansiyeline işaret ediyor” dedi.



Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...