Kilo vermenin en iyi yolu: Acıkınca yemek

Düzenleyen: / Kaynak: Daily Mail
Kilo vermenin en iyi yolu: Acıkınca yemek

SAĞLIK Haberleri  / Daily Mail

Birçok diyet, insanların açlık hissini görmezden gelmeleri üzerine kuruludur. Buna uymayanların kilo alacağı varsayılır. Ancak ABD'de yapılan bir araştırma, vücut yemek yeme zamanının geldiğini söylediğinde onu dinlemenin daha iyi olduğunu ortaya koydu.

New Jersey'deki Rutgers Üniversitesi'nin 6 bin genç yetişkin üzerinde yaptığı araştırmada, sezgisel, duygusal ve sınırlı olmak üzere üç yeme tarzı incelendi.

Duygusal yeme insanların kendilerini üzgün ya da stresli hissettiklerinde bir şeyler atıştırdıkları duruma deniyor. Sınırlı yeme ise kilonun muhafazası ya da kilo verme amacıyla gıda alımının katı bir şekilde sınırlandırılmasıdır. Sezgisel yeme ise insanın iştahına güvenmesi ve sadece acıktığında yemek yemesidir. Araştırmacılar, sezgisel olarak yemek yiyenlerin, sınırlı beslenenlere göre daha az kilolu olduklarını, bunların vücutlarıyla ilgili olarak da kendilerini daha mutlu hissettiklerini belirledi.

"AÇLIK SİNYALLERİNİ TAKİP ETMELİ"

Baş araştırmacı Dr. Charlotte Markey, “Sezgisel beslenmek hem ruh hem beden sağlığı için daha iyi. Boğazdan kesme ya da planlı yeme yerine insanlar vücudun açlık sinyallerini takip etmeli” dedi.


 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...