Uzmanlar açıkladı: Koronavirüsün yeni belirtisi ağzımızın içinde çıktı

Düzenleyen:
Uzmanlar açıkladı: Koronavirüsün yeni belirtisi ağzımızın içinde çıktı

SAĞLIK Haberleri

Pandeminin başlangıcında virüsün en belirgin belirtileri arasında sayılan ateş, koku kaybı, öksürük gibi belirtiler ikinci planda kaldı. Koronavirüsün yeni bir belirtisi ortaya çıktı. Yeni varyantların belirtileri her geçen gün güncellenirken, İngiltere’den yeni bir uyarı geldi.

Dünyada 6 milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine ve günlük yaşam akışımızın tamamen değişmesine neden olan Covid-19 virüsünün bir belirtisi daha ortaya çıktı. İngiltere'deki uzmanlardan gelen kritik bilgilere göre, koronavirüsün yeni belirtisi ağzımızdan çıktı.

Covid-19 esas olarak ateş, öksürük ve koku kaybı gibi semptomlarla ilişkili olsa da aslında ağzınızda ‘olağandışı’ bir semptom görünebilir.

KORONAVİRÜSÜN YENİ BELİRTİSİ ORTAYA ÇIKTI

İngiliz medya kuruluşu Express’e konuşan immünolog Denis Kinane  “Covid'in etkisini azaltmadaki başarımıza rağmen, virüsün ortadan kaybolmak üzere olmadığı açık" dedi. Artan enfeksiyon sayısında, özellikle bir yıl önceki seviyelerle karşılaştırıldığında, son derece endişe verici bazı eğilimlerin olduğunu belirten Kinane, koronavirüsü belirlemeye yardımcı olabilecek bir işaretin ağzımızın içinde olduğunu söyledi.

AĞIZDA OLUŞAN AFTLARA DİKKAT

Kinane, Omicron’un BA.4 ve BA.5 alt türleri sebebiyle hastalığın hızla yayıldığını belirtirken, hastaların ağızlarındaki belirtilerden birinin de aft olduğunun altını çizdi.

Uzmanlar, covid olan kişilerin dil üzerinde pütürtü ve şişkinlik olabileceğini söylerken bu durumun birkaç gün devam edebileceğini belirtti.

Öte yandan Uluslararası Dermatoloji Dergisi’nde yayımlanan bir araştırmada da bu semptomun görüldüğü doğrulandı.

Söz konusu araştırmada, 59 koronavirüs hastasının belirtileri incelenirken hastaların 24’ünde yani yaklaşık yüzde 36.3’ünde aft çıktığı belirtildi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...