Ersun Yanal: Kilidi biz kırmalıyız

Ersun Yanal: Kilidi biz kırmalıyız

SPOR Haberleri

Galatasaray’ı ağırlayacakları maça psikolojik üstünlükle çıkacaklarını belirten Yanal “Bu durumu sonuca da yansıtmalıyız. Perdeyi biz açabilirsek devamı kendiliğinden gelir” dedi.

EMİN ULUÇ

Sıkıntılı günleri Galatasaray galibiyetiyle noktalamak isteyen Fenerbahçe, derbiye büyük bir motivasyonla hazırlanırken teknik direktör Ersun Yanal’da oyuncularına ilk gol uyarısı geldi. Sezonun en özel maçına çıkacaklarını hatırlatan Yanal “Sizlere Kadıköy’deki Galatasaray derbilerinin önemini anlatacak değilim. Kazanmamız gerekiyor ve bunun için de gol atamamız şart” ifadesinde bulundu. Ankara’da kaçırdıkları gollere değinen tecrübeli teknik adam “Hiçbir maçta böyle bir lüksümüz yok. Hele ki Kadıköy’de Galatasaray’a karşı” derken, “Her şeyin lehimizde olduğu bir mücadele bizi bekliyor. 20 yıllık gelenek ve taraftar desteğiyle maça psikolojik üstünlükle başlayacağız. Ama bunu skora da yansıtmamız gerekiyor. İlk golü biz atarsak her şey çok daha kolay olur” dedi.

Geri dönüşler Fener’in
Maça coşkulu başlamalarının şart olduğunu dile getiren Ersun Yanal “Son 7 haftada ilk golü hep biz yedik. Maça agresif başlayacağız ve son düdük çalana kadar her şeyimizi ortaya koyacağız” dedi. İstatistikler de Ersun Yanal’ı destekler nitelikte. Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinin son 25 yılındaki 50 lig maçında ilk golü atan taraf sadece 3 defa sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Sarı-lacivertliler gol perdesini açtığı 23 maçı kazandı. Galatasaray ise ilk golü attığı maçların sadece 11’ini kazandı. Son 50 maçın altısı gollü beraberlikle biterken, bu karşılaşmaların beşinde perdeyi açan Fenerbahçe, eşitliği yakalayan ise Galatasaray oldu. İlk golü atmasına rağmen üç kere yenilgi yaşayan takım da sarı-kırmızılı ekipti. Ancak Fenerbahçe bu sezon ilk golü yediği 7 lig maçından sadece ikisini kazandı. Sarı-lacivertliler üç defa beraberliği yakalarken iki defa da sahadan mağlup ayrıldı.

Maestro Zajc
Kadıköy geleneği sürdürmekte kararlı olan Ersun Yanal, Galatasaray karşısında sahaya süreceği kadroyu büyük ölçüde belirledi. Kırmızı kart cezalısı Mehmet Ekici’nin yerinde Miha Zajc’a görev verecek olan Yanal, Ayew’i de ilk 11’de sahaya sürecek. Ganalıyı sol açıkta kullanacak olan tecrübeli teknik adam, Moses’ı ise sağ açığa çekecek. Zajc’ı maestro olarak kullanacak Yanal, Sloven oyuncuyu bu sınava özel olarak hazırlıyor.

Bu sefer atacağım
Fenerbahçe formasıyla henüz bir lig derbisinde gol sevinci yaşayamayan Roberto Soldado Galatasaray’ı gözüne kestirdi. Kupada Beşiktaş’a attığı gol dışında derbilerde sessiz kalan İspanyol “Bu sefer amacıma ulaşacağım” dedi. Soldado, derbpide tribünlerin desteğiyle galip geleceklerini söyledi.

Konuşursam olay olur
Fenerbahçe’nin eski oyuncularından Uğur Boral, Alex’in futbolcular adına gidip Zico’yu istemediklerini söylediği iddiasına cevap verdi. Uğur “Bu olayı yıllar sonra Aziz Yıldırım’a sordum. Başkan’ın bana anlattıklarını anlatsam olay olur. Ama şuna söylemeliyim ki, Zico’nun gidişi çoğu futbolcuyu üzdü” dedi.

Şampiyonluk kurşunlandı
Bundan dört yıl önce Rize deplasmanından dönerken kurşunlanan Fenerbahçe takım otobüsündeki lejyonerler sessizliklerini bozdu. TGRT Haber’de Sabri Ugan’ın sunduğu ‘Maç Yeni Başlıyor’ programına açıklamalarda bulanan Pierre Webo ile Michal Kadlec çarpıcı ifadeler kullandı. “Canımızı kurtardık ama şampiyonluk gitti” diyen Webo “Hayatımda yaşadığım en korkunç olaydı. Birbirimize daha sıkı sarılmamıza rağmen bu olay lig yarışını olumsuz etkiledi ve şampiyonluktan olduk” dedi. O geceyi asla unutmayacağını söyleyen Kadlec ise “Korkunçtu. Bir daha lige konsantre olamadık. İyi bir sezon geçiriyorduk ama olay sonrası toparlanamadık” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...