Küstah Yunan!

Küstah Yunan!

SPOR Haberleri

Talep edilen bütün prosedürlerin yerine getirilmesine rağmen Yunan yetkililer çirkinlikten vazgeçmedi. Havalimanındaki muamele üzerine çileden çıkan Fatih Terim rest çekti ve dönüş kararı alındı.

Galatasaray geçen sezon yaşadığı talihsiz kaza sebebiyle Omar Elabdellaoui'nin eski takımı Olimpiakos'la dostluk maçı yapacaktı. Ancak sarı kırmızılılar Yunanistan'da kendilerini düşmanca bir ortamın içinde buldu. Yunan yetkililerin anlaşılmaz tutumu sebebiyle bir dostluk maçı daha oynanmadan siyasi krize dönüştü. Covid-19 prosedürleri gereği önceki gün yapılan PCR testlerini kabul etmeyen Yunan yetkililer, yeni test yapılmasını istedi. Bunun üzerine Teknik Direktör Fatih Terim ile birlikte Galatasaray yetkilileri çok sinirlenerek rest çekti. Yaklaşık üç saatlik bir süre havalimanında yaşanan beklemeden sonra problemin hiçbir şekilde çözülememesinden dolayı kafile gece yarısı İstanbul'a döndü ve maç iptal edildi.

"Yeniden test olun"
Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Türk bayrağını büyük gururla formasında taşıyan, Avrupa'da Türkiye'yi defalarca temsil eden Galatasaray, ilk kez böyle bir saygısızlığa maruz kalmıştır. Daha önce talep edilen tüm prosedürler yerine getirilmişti. Daha sonra Yunan yetkililerden biri, PCR testlerimizi kabul etmediklerini ve yeniden test olmamız gerektiğini küstah bir tavırla talep etti" dendi. Açıklamada ayrıca, "Bu süre zarfında olayın ilk anından itibaren bizleri yalnız bırakmayan, kafilemizle irtibatta olan, sorunu dostane ve diplomatik yollarla çözmeye çalışan, başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere, tüm Türkiye Cumhuriyeti Devlet Kurum ve yetkililerine teşekkür ediyoruz" denildi.

ÇAVUŞOĞLU: KABUL EDİLEMEZ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Galatasaray Futbol Takımımızın Yunanistan’da karşılaşmış olduğu iyi niyetten ve centilmenlikten uzak muamele kabul edilemez. Tüm takımlarımızın her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı.

KASAPOĞLU: İLKEL TAVIR
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, "Galatasaray Spor Kulübü'müzün karşılaştığı tutum üzerine kulüp Başkan Burak Elmas ve Fatih Hoca ile telefonda görüşerek yanlarında olduğumuzu ifade ettim. Bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum" dedi.

TFF: KINIYORUZ
TFF'den yapılan açıklamada "Galatasaray kafilesinin istenen tüm prosedürleri yerine getirmesine rağmen Atina'ya indikten sonra karşılaştığı davranışlar kabul edilemez. Yunan makamlarının sporun ruhuna yakışmayan bu tutumunu kınıyor, Galatasaray Spor Kulübü’müzün yanında olduğumuzu belirtiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

ÖZÜR BEKLİYORUZ
Galatasaray Başkanı Burak Elmas yaşananların ardından yaptığı açıklamada Olimpiakos tarafının mahcup olduğunu ilettiğini belirterek, "Yönetim Kurulu olarak, hocamızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda takımımızın derhal geri dönmesi kararını aldık. Yapılan bu insan haklarına aykırı muamele için Yunan makam ve yetkililerinden ülkemiz adına özür bekliyoruz. Bu siyasi bir olay" ifadelerini kullandı.

SU BİLE VERMEDİLER!
Yunan yetkililerin düşmanca tavırları sebebiyle üç saat boyunca havalimanında bekleyen sarı kırmızılı kafile büyük çile çekti. Dönüş kararı alan sarı kırmızılıların PCR sonuçları kabul edilmediğinden, kafe hizmetlerinden yararlanılamadı. Tam 2,5 saat su bile içemeyen kafileye, Atina Büyükelçiliği'nden su getirildi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...