Sarı-lacivertli ekip Alanyaspor’a 2-1 mağlup oldu: Fenerbahçe evinde kayıp

Düzenleyen:
Sarı-lacivertli ekip Alanyaspor’a 2-1 mağlup oldu: Fenerbahçe evinde kayıp

SPOR Haberleri

Süper Lig'in 10. hafta maçları kapsamında kendi sahasında Alanyaspor'u ağırlayan Fenerbahçe, 2-1'lik skorla mağlup oldu.

M. EMİN ULUÇ

Moralsiz Fenerbahçe, istim üstündeki Alanya'yı konuk etti. Tribünleri sınırlar dahilinde tıklım tıklım doldurmuştu sarı lacivertli taraftarlar ve sürpriz bir kadroyla karşılaştılar. Değişikliğe doymayan Pereira, mecburi rotasyonun dışında hücum hattını da sil baştan yapmış, en formda golcüsü Valencia'yı formsuz yıldızı Mesut'la kulübeye çekmişti. Awaziem'in yokluğu ise Alanya'nın tüm kurgusunu bozmuş, Fatih savunmaya çekilmişti.

BASKI VAR GOL YOK

İnanılmaz bir arzuyla başladı Fenerbahçe karşılaşmaya. Alanya yarı alanından değil ceza sahasından çıkmakta zorlanıyordu. Pas trafiği kusursuz işliyor, kaybedilen toplar ölümcül bir presle anında geri kazanılıyordu. Golün gelmesi an meselesiydi ama olmadı. Tribünleri hop oturtup hop kaldıran o baskı, bazen son vuruş beceriksizliğine, genelde Alanya duvarına takıldı. Hücuma çıkmayı beceremese de savunmada gedik vermedi Bülent Korkmaz'ın talebeleri.

EFKAN KADIKÖY'Ü YIKTI

İkinci yarının başlarında Alanya biraz olsun diş gösterdi. Yine de etkili atakları yapan Fenerbahçe'ydi. Beklenen gol gelmeyince Pereira hamle yaptı. Sosa, Valencia ve Crespo'yu sahaya sürerek tempoyu artırmayı hedefledi Portekizli. Serdar Dursun 73'te net bir pozisyon harcarken, 75'te Kadıköy'de şok yaşandı. Efecan'ın pasında Emre Akbaba ağları havalandırdı: 1-0. Serdar Dursun'un 80'deki kafa golü Fenerbahçe'ye umut aşılasa da, Efkan uzatmada yıkımı yaşattı: 1-2.

Sarı-lacivertli ekip Alanyaspor’a 2-1 mağlup oldu: Fenerbahçe evinde kayıpAlanyaspor, etkili oyunuyla 3 puanı almaya başardı.

FUTBOLCULARA ÖFKE SELİ: O FORMAYI ÇIKARIN, BURADAN GİDİN

Maçın ardından sarı-lacivertli takım topluca tribünlere gitti. Fakat taraftarlardan oyunculara gelen tepki büyüktü. Fenerbahçeli tribünler, "Formayı çıkarıp, buradan gidin" şeklindeki tezahüratlarla futbolcuları protesto etti. Taraftarın bu tepkisinin ardından sarı lacivertli oyuncular soyunma odasının yolunu tuttu.

"YÖNETİM İSTİFA"

Maç sırasında yakalanan pozisyonları bir bir harcayan sarı lacivertli futbolcular taraftarların tepkisini toplarken, Teknik Direktör Vitor Pereira da oyuna geç müdahale ettiği için eleştiri oklarının hedefi oldu. Alanya'nın ikinci golü ise Kadıköy'de tribünleri çıldırttı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte tansiyon tavana çıkarken, taraftarlar futbolcuları ıslıklayarak protesto etti ve "Yönetim istifa" tezahüratları yaptı. Başkanlığı döneminde ilk defa açıktan istifaya davet edilen Ali Koç protestoları dinlerken, futbolcuları soyunma odasına gittikten sonra kendisi de içeri girdi.

KOÇ: TARAFTAR HAKLI

Ali Koç taraftar tepkisi için, "Haklılar, yedi senelik özlem var" derken, "Şampiyonluk adayları bu türbülansa girebiliyor. Biz de bir türbülansın içindeyiz. Bize düşen bu ekibi toplamak. Tepki bu gecede kalsın. Bu takım toparlanacak, zirveye oynayacak. Futbolcular tribüne gitti ama tepki gördüler. Anlam veremedim, özür dileyeceklerdi" sözlerini kullandı.

Sarı-lacivertli ekip Alanyaspor’a 2-1 mağlup oldu: Fenerbahçe evinde kayıpNazım, maçtaki kötü performansıyla taraftardan tepki topladı.

PEREIRA: PROTESTOLAR NORMAL

Fenerbahçe'nin çalıştırıcısı Vitor Pereira, "İki kere gelip, iki gol attılar. Rakibimiz belki beraberliği, yarım puanı bile hak etmedi" derken, "Yoğun maçlar, millî takıma gidenler olunca seviyemizi koruyamadık. Bunu telafiye çalışacağız. Savaşmaya devam edeceğiz. Taraftarımız üzgün. Protestolar normal" dedi.

Portekizli teknik adam, Fenerbahçe kariyerinde ilk defa Kadıköy'de maç kaybetti. Pereira bundan önceki 21 iç saha maçında 17 galibiyet, 4 beraberlik almıştı.

MORALLER SIFIR

Fenerbahçe'de futbolcular maç sonrası moralsiz konuştu: Pelkas, "Çok fazla fırsat kaçırdık. Taraftarımızdan özür diliyorum. Bu durumu düzeltecek olan bizleriz ve düzelteceğiz" derken, Sosa ise "Kadrodaki bütün oyuncuların kendini hazır tutması için rotasyon gerekiyor. Çok istedik kazanmayı. İstediğimiz sonucu alamadık, bu bizi üzüyor" ifadelerini kullandı.

BÜLENT KORKMAZ: OYUNU TUTMAYI BİLDİK

Alanyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, "İlk yarıdaki oyunu kabul etmiyorum. Bu bizim oyunumuz değildi. İkinci yarı iyiydik. 1-0'dan sonra oyunu tuttuk. Fenerbahçe kazanmak istiyordu, yükleneceklerini biliyorduk. Golün uzatmada gelmesi önemli" açıklamasında bulundu.

Sarı-lacivertli ekip Alanyaspor’a 2-1 mağlup oldu: Fenerbahçe evinde kayıp

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...