Karadeniz derbisinde kazanan Trabzon oldu

Düzenleyen:
Karadeniz derbisinde kazanan Trabzon oldu

SPOR Haberleri

Süper Lig'in 11. haftasındaki Karadeniz derbisinde Trabzonspor, evinde Çaykur Rizespor'u ağırladı. Medical Park Stadyumu'nda oynanan maçı bordo-mavililer 2-1'lik skorla aldı ve liderliğini sürdürdü.

UĞUR AKTAN

Süper Lig'de oynadığı son üç karşılaşmayı da kazanan ve haftaya en yakın rakibinin dört puan önünde ilk sırada giren Trabzonspor, Karadeniz derbisinde evinde Çaykur Rizespor'u misafir etti. İlk yarısı karşılıklı penaltı golleriyle 1-1 sona eren 90 dakikada Abdullah Avcı'nın takımını zirvede rahatlatan isim bu sezon attığı gollerle takımının şampiyonluk yürüyüşünde büyük rol oynayan Nwakaeme'den geldi. 

VAR'LA GELEN PENALTI

Maçta gol perdesi 21. dakikada açıldı. Pohjanpolo'nun şutu Edgar Ie'nin elinden sekerken, karşılaşmanın hakemi VAR incelemesinin ardından beyaz noktayı gösterdi. Galatasaray maçında kaçan penaltıyla 3 puandan olan Rizespor'da topun başına bu defa  Boldrin değil Djokovic geldi Rizespor öne geçti: 1-0. 41'de bu sefer Hamsik'in şutu Bolasie'nin eline çarpınca verilen penaltıda Djaniny skoru eşitledi: 1-1.

UĞURCAN TUTTU

Maçın 67 ve 68. dakikalarında önce Umar Aminu ile ardından da Pohjanpola ile iki net fırsat yakalayan Hamza Hamzaoğlu'nun takımı Uğurcan'ı geçemedi. 72'de Bakasetas'ın kullandığı köşe vuruşunda Hugo'nun kafa vuruşu kaleciden dönerken, seken topu iyi takip eden Nwakaeme takımını öne geçirdi: 2-1. Kalan bölümde savunmasında açık vermeyen Trabzonspor bu skorun ardından galibiyet serisini dört maça çıkartırken, 27 puana yükseldi.

Karadeniz derbisinde kazanan Trabzon oldu

Derbinin ilginç bir istatistiği vardı. İki takım da penaltıdan gol buldu. Trabzon ligin en fazla penaltı atanı Ç. Rizespor ise en fazla penaltı golü yiyen ekibi durumunda.

GERVINHO SEZONU KAPATTI

Trabzonspor zorlu Çaykur Rize maçını kazandı ama kadrosundaki en önemli oyunculardan birini kaybetti. Maçın 11. dakikasında Hamsik'in pasında topa yetişmek isteyen Gervinho ters bir hamle yapınca sakatlandı. Saha içinde tedavisi yapılan yıldız futbolcu sedye ile sahadan ayrıldı. Fildişili yıldızın sağ çapraz bağlarının koptuğu ve sezonu kapattığı haberi bordo-mavililerde büyük üzüntü yaşattı. 

Karadeniz derbisinde kazanan Trabzon oldu

AVCI ESKİ TAKIMINA BİLENİYOR

Rizeli olan ve Trabzonspor’u çalıştıran Teknik Direktör Abdullah Avcı çıktığı duygusal maç sonrası yaptığı açıklamada, "Kazandık, mutluyuz. Şimdi önümüzde Beşiktaş maçı var. Üç puanlık bir maç. Geçen senenin şampiyonu karşısında yakaladığımız ivmeyi devam ettirmek istiyoruz. Sakatlıklara ve duruma bakarak, çalışacağız" dedi.

Karşılaşma sonunda bütün tribünlere tek tek giden Abdullah Avcı, ceketinin önünü ilikleyerek taraftarlara alkışlarla karşılık verdi. Trabzonsporlu taraftarlar Avcı’nın bu hareketini ayakta alkışladı. Bordo-mavili kulüp de bu anların fotoğraflarıyla birlikte "Güzeller içinden bir seni seçtim, kalbimi ben sana verdim" ifadeleriyle bir paylaşımda bulundu.

Karadeniz derbisinde kazanan Trabzon oldu



Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...