Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi 2-2 bitti

Düzenleyen:
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi 2-2 bitti

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı. Sarı lacivertliler Mesut'un penaltı golüyle öne geçse de eski Kanarya Josef karşılık verdi. Berisha takımını yine öne taşıdı ama Josef bir kere daha sahne aldı. Yılın son derbisi lider Trabzonspor'a yaradı.

Emin ULUÇ

Türk futbolunun iki devi, adı büyük derbide, bu sezonki küçük futbollarının gölgesinde karşılaştı. "Al birini, vur öbürüne" takımlardan Fenerbahçe'nin hocası ipin ucunda çıktı Kadıköy'e, Beşiktaş ise "emanetçi" görünen Önder Hoca yönetimindeydi. Kağıt üzerinde yarışa yeniden katılmak, gerçekte ise zirveden daha fazla ulaşmamak hedefindeydi iki taraf da! Tribünler her şeye inat tıklım tıklım doluydu ve Vitor Pereira, yıldızlarını yedek soyundurmakta beis görmemişti.

JOSEF KALPLERİ KIRDI

Beşiktaş'ın daha arzulu başladığı maçta ilk golü Fenerbahçe buldu. 14. dakikada; Türk futbolu için bile ucuz, derbi için paha biçilemez pe-naltıda Mesut, Ersin'i terse yatırdı: 1-0. Pereira'nın Türk futboluna kazandırdığı, Fenerbahçe'nin eski yıldızı Josef 25'te skoru eşitlediğinde değil de, sevinciyle kalbini kırdı sarı lacivertlilerin: 1-1. Ancak Fenerbahçe baskısı, Vida'nın hatasını tetikleyince, Rossi kazandı, Berisha bitirdi, devre 2-1'le geçildi.

BERABER KAYBETTİLER

Sinirler zaman zaman gerilse de, bu sezonki futbol kalitelerinin üzerindeydi takımların oyunu ve gol sinyalleri geliyordu. Vida ve Ghezzal'la başlayan yoklamalar, Josef'le sonuç verdi. Sambacı 59'daki kafa vuruşuyla skoru bir kez daha eşitledi: 2-2. Vitor beraberliği bozmak için risk içeren seri değişiklikler yapsa da Önder Karaveli'nin Beşiktaş'ı hata yapmadı. İki dev Kadıköy'de beraber kaybettikleri bir gece yaşadı.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi 2-2 bitti
Beşiktaş'ın stoperi Vida dün formsuz günündeydi. Topu kalecisi Ersin'e vermek isteyen Hırvat oyuncunun pası kısa düştü. Bu hata sonucunda Fenerbahçe ikinci golünü buldu, Vida yıkıldı.

BEŞİKTAŞ'TAN AYDINUS'A TEPKİ: BU NASIL PENALTI?

Maçın 11. dakikasından sağ kanattan Osayi-Samuel ceza sahasına sokulmak isterken top savunmadan sekip yükseklik kazandı. Larin ve Rossi bu topa doğru hamle yaptı. Hakem Fırat Aydınus topun Larin'in eline çarptığını gerekçe göstererek penaltı noktasını gösterince siyah beyazlı oyuncular büyük şaşkınlık yaşadı. Pozisyon VAR hakemi Hakan Ceylan tarafından da 'penaltı' olarak değerlendirildi.

Maçın ardından Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, "Aydınus maçı yönetmedi, idare etti. Rakibimizi oyuna dahil etmek için elinden geleni yaptı. Bu nasıl penaltı, hangisinin eline çarpıyor belli değil" açıklamasını yaptı.

KADIKÖY'DE JOSEF'E TEPKİ

Beşiktaş'ın iki golünü atan Josef de Souza'ya, F.Bahçe taraftarları tepki gösterdi. Sarı lacivertli tribünler, Brezilyalı futbolcunun ikinci golünden sonra sahaya yabancı madde attı. Josef, Süper Lig kariyerinde de ilk defa bir maçta iki defa gol sevinci yaşadı. Öte yandan tecrübeli futbolcu, 21 yıl sonra, Ronaldo'nun ardından Fenerbahçe'ye Kadıköy'de iki gol atan ikinci Brezilyalı oldu.

ÖNDER KARAVELİ MEMNUN

Beşiktaş'ın teknik sorumlusu Önder Karaveli, "Derbiye kazanmak için gelmiştik. Bütün planlarımızı kazanmak üstüne yapmıştık" derken, "Oyuncularım, onlardan istediğim hemen hemen her şeyi yaptılar diye düşünüyorum. Maçı kazanamasak da oyunu kazanan taraf olduğumuzu düşünüyorum. Bu futbolumuz benim hoşuma gitti" sözlerini kullandı.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi 2-2 bitti
Beşiktaş'ta Josef de Souza bu sezon üç golünün ikisini Fenerbahçe'ye attı.

BEŞİKTAŞ KAÇAN GALİBİYETE YANIYOR

Beşiktaşlı futbolcular maçın ardından kaçan üç puana yandı: 

JOSEF: Bugün çok şükrediyorum. İyi bir maç oynadık, kazanabilirdik ama 1 puanla ayrılıyoruz. İki golüm de bence güzeldi. Bu iki gol sayesinde buradan 1 puanla ayrılıyoruz...

GHEZZAL: Zor bir maçtı. Deplasmanda derbi oynadık. Bu skordan dolayı pişmanlıklarımız olacaktır. Fenerbahçe'den daha iyiydik. İki kez geri döndük. Bu bir karakter göstergesidir. Kaybedilen 2 puan olarak görmemiz lazım. 

RIDVAN YILMAZ: Maçı kazanmayı hak ettik ama olmadı. İnşallah diğer maçlarda 3 puan alacağız. Çok özverili, çok isteyen, ruhu üstün bir takımız. Zorlu fikstürden en iyi şekilde çıkacağız.

PJANIC: Yolumuz uzun, inancımız tam. Biz savaşmaya devam edeceğiz.

FENERBAHÇE'DE OYUNCULAR ÜZGÜN

Fenerbahçe'de futbolcular maçın ardından sonuçtan memnun olmadıklarını dile getiren açıklamalar yaptı: 

CRESPO: Öne geçme fırsatlarını yakaladık. Ancak skor üstünlüğünü koruyamadık. İstediğimiz sonucu alamadığımız için üzgünüz. Lig uzun. Önümüze bakacağız ve savaşmaya devam edeceğiz...

SZALAI: Maalesef 1 puan aldık. Hepimiz hayal kırıklığı yaşıyoruz. Hedefimiz 3 puan almaktı ancak maçı kazanamadık. Önümüze bakmak durumundayız. Daha çok çalışmaya devam edeceğiz...

OSAYI-SAMUEL: Hayal kırıklığı yaşıyoruz. Hedefimiz 3 puandı ancak 1 puan aldık. Bu, yeterli bir sonuç değil. Kazanmayı istedik ama bunu başaramadık...

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi 2-2 bitti

DERBİDEN NOTLAR...

  • Derbideki 2-2'lik sonuç sonrası Fenerahçe lider Trabzon'un 14, Beşiktaş ise 17 puan gerisine düştü.
  • Mesut Özil, Galataaray'dan sonra Beşiktaş'ı da avladı, 6 gol 2 asiste ulaştı. 
  • Fenerbahçe 6 sezon aradan sonra evinde ilk defa korner atışı kazanamadı.
  • İkinci yarıda Vida'nın yerde kaldığı pozisyonda Serdar Aziz ile Batshuayi birbirine gerdi, tansiyon yükseldi. 
  • Mergim Berisha, Fenerbahçe formasıyla 3. golünü Beşiktaş karşısında attı. 
  • Beşiktaşlı yönetici Umut Şenol: Yayıncı kuruluş edilen küfürlerde bırak ses kısmayı, bir de tribünleri çekti, rezalet!
  • Beşiktaş'ın altyapı sorumlusu Önder Karaveli iki maçta dört puan topladı. 
  • Beşiktaş ligde üst üste 13. maçta kalesini gole kapatmayı başaramadı.
  • Beşiktaşlı Josef de Souza derbilerde dört gole yükseldi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...