Katar'da Süper Kupa'yı Beşiktaş kaldırdı

Düzenleyen:
Katar'da Süper Kupa'yı Beşiktaş kaldırdı

SPOR Haberleri

Turkcell Süper Kupa'da Fraport TAV Antalyaspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi, kupanın sahibi Beşiktaş oldu. Atiba önce takımını öne geçirdi, sonra da kendi kalesini vurdu. Finalin normal süresi ve uzatmaları 1-1 bitti. Maç içinde kritik kurtarışlar yapan Ersin, geçilen penaltı atışlarından da birini çıkardı. Rakibine 4-2 üstünlük kuran Beşiktaş kupayı ikinci defa müzesine taşıdı.

Murad TAMER

Ligde şampiyonluk yarışının uzağında kalan Beşiktaş ile alt sıralardan kurtulmak isteyen Antalyaspor için moral piyangosu niteliğinde olan Süper Kupa'yı kazanan siyah beyazlılar oldu. Beşiktaş'ın 10, Antalyaspor'un ise 6 eksikle çıktığı Katar'daki final sert başladı. Beşiktaş sıkı ön alan presi karşısında Antalyaspor fazla direnemedi. Siyah beyazlıların ceza sahası ve çevresinde ayağa oynama ısrarı 34'te sonuç verdi. 

YANLIŞ HAMLELER

Önder Karaveli'nin gelişinden itibaren toplu hücum-toplu defans oyununu sergilemeye çalışan Beşiktaş ilk yarıda da bunun örneklerini verdi. Ancak Önder Hoca görevinin henüz 24. gününde kupa kazanma fırsatını ikinci yarıdaki hamleleriyle tepiyordu. Josef'in, Pjanic'e yakın oynamaya başlamasıyla Atiba 10 numara bölgesine geçti, yalnız kaldı ve hücum gücü ciddi anlamda düştü. Bunun üzerine  Nuri Şahin cesaretlendi ve gol için Mukairi, Hakan Özmert ve Amilton'u sahaya sürdü. 

GOL GECİKMEDİ

Buna karşılık Önder Karaveli'nin sakatlanan Pjanic'in yerine sol bek Umut Meraş'ı tercih etmesi daha büyük hata oldu. Bu sayede Antalyaspor orta alanı çok kolay geçip baskıyı iyice artırdı ve gol geldi. Uzatmalarda üstünlüğü daha çok isteyen Antalyaspor olsa da skor değişmedi. Penaltılarla kupayı kazanan Beşiktaş oldu. Siyah beyazlılar zorluklarla başlayan sezonun devre arasında Türkcell Süper Kupa'yı müzesine Katar'dan taşıyarak moral buldu.

Katar'da Süper Kupa'yı Beşiktaş kaldırdı

ÖNDER KARAVELİ'NİN BÜYÜK GURURU
24 günde kupa

Sergen Yalçın'ın görevden ayrılmasından sonra takımın başına geçen Önder Karaveli ilk imtihanını 12 Aralık'ta Kayserispor karşısında vermişti. Siyah beyazlıların başında altıncı maçına çıkan Karaveli, göreve başladıktan 24 gün sonra öz geçmişine Süper Kupa şampiyonluğu eklemiş oldu. 

Karaveli yaptığı açıklamada, "Büyük bir mutluluk. Final gibi final oldu" derken, "Beşiktaş camiasına, aileme ve anneme hediye ediyorum. Bizi burada oynatan şey, geçen sezonki şampiyonluklar. Başta Sergen Hoca ve emeği olan tüm futbolculara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Katar'da Süper Kupa'yı Beşiktaş kaldırdı
Beşiktaş tarihinde ilk defa bir sezonda üç kupa birden kazanma başarısı gösterdi.

ERSİN'İN PENALTI SIRRI: DÖRT OYUNCUYU İNCELEMİŞTİK

Beşiktaş kalecisi Ersin Destanoğlu, "Kaleci çalıştırıcımızla dört rakip oyuncusunun penaltı atışlarını analiz etmiştik. Hepsini bildik ama genç kardeşimizin penaltısını kurtardım" derken, "3. kupamız oldu, mutluyuz. Şimdi lig başlıyor. Çok iyi maçlar çıkarmamız lazım" diye konuştu.

ATIBA: BAŞARIYA AÇTIK

Maçın ardından konuşan Beşiktaş Kaptanı Atiba, "Başarıya açtık. Penaltılarda şanslıydık. Bu kupa bazı şeyleri düzeltmek için fırsat olacak" derken Pjanic ise, "Beşiktaş'a kazanmaya geldim. Geçen sezonun en iyi takımıydık, kupayı almayı hak ettik" şeklinde konuştu.

Katar'da Süper Kupa'yı Beşiktaş kaldırdı

MAÇIN ADAMI ATIBA

Turkcell Süper Kupa 2021'de maçın oyuncusu Atiba oldu. Kanadalı yıldıza ödülünü veren Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir, “Futbolseverler Atiba'yı ilk defa BİP üzerinden oylarıyla seçti. TFF ile işbirliğimiz sürecek" dedi.

YENİ VİZYON: EMİRHAN
Kim bu çocuk?

Önder Hoca ikinci yarıda 17 yaşındaki Emirhan İlkhan'ı sahaya sürdü. Sakinliği, adam eksiltme özelliğinin yanı sıra güçlü fiziğiyle de dikkat çeken Emirhan dün gece sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden biri oldu.

Katar'da Süper Kupa'yı Beşiktaş kaldırdı

SEN DE GEL HOCA'M...

Beşiktaşlı futbolcular Süper Kupa'yı TFF Başkanı Nihat Özdemir'in elinden aldı. Atiba ve Vida kupayı kaldırmak için Teknik Direktör Önder Karaveli'yi de çağırdı. Kara Kartal'da coşku büyüktü...

KUPA NOTLARI...

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu Beşiktaş için tebrik mesajı yayınladı. 
  • Seremoni esnasında Velentin Rosier ile Antalyasporlu Amilton arasında gerginlik yaşandı. 
  • Nuri Şahin: Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Penaltılar için oyunculara kızacak değilim. 
  • Maça ilgi çok düşüktü. Son anda bilet fiyatları bedava yapılsa da tribünde üç bin kadar taraftar vardı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...