Manchester United’dan Putin’e ağır darbe! Sosyal medyadan alkış topladı

Düzenleyen:
Manchester United’dan Putin’e ağır darbe! Sosyal medyadan alkış topladı

SPOR Haberleri

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yapmış olduğu işgale karşı birçok spor kulübünden sert tepki gelmişti. Geçtiğimiz günlerde Alman ekibi Schalke 04, Rus enerji şirketi Gazprom'un reklamını kaldırma kararı almıştı. En son olarak İngiliz devi Manchester United, Rus firmasıyla olan anlaşmasını temelli olarak iptal etti. Rusya’nın en köklü hava yolu şirketi olan Aeroflot anlaşmasını sonlandıran Manchester United'a sosyal medyadan destek yağdı.

Ukrayna’ya karşı işgaline devam eden Rusya, tüm dünyadan tepki görmeye devam ediyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev’e kadar ilerleyen Rus güçleri birçok sivilin ölümüne neden oldu. Yaşanan acı olayların ardından spor dünyasından üst üste tepkiler gelmeye başladı. Futbolcularla birlikte kulüplerde tepkilerini açık bir şekilde gösteriyor.

İNGİLİZ DEVİNDEN RUSYA’YA SERT CEVAP 

Rusya’nın acımasız işgalinden sonra İngiliz devi Manchester United bu duruma tepki gösterdi. Daha öncesinde Schalke 04'ten net bir hamle gelmişti. Şimdi ise Manchester United da harekete geçerek Rusya'nın en büyük hava yolu şirketi konumunda bulunan Aeroflot'la olan sözleşmesini feshetti. İngiliz devinin bu hamlesi sosyal medyada alkış topaldı. Putin’in ise spor dünyasından gelen bu tepkiler karşısında şoka uğradığı öğrenildi.

Manchester United’dan Putin’e ağır darbe! Sosyal medyadan alkış topladı

BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ 

İngiltere İşçi Partisi Milletvekili, Chelsea'nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovich'in Rus lider Putin'e yakınlığından dolayı varlıklarına el konulması konusunda çağrıda bulundu. İngiltere'nin Rusya'ya karşı yaptırımlarında Abramovich'in Birleşik Krallık'a girişinin yasaklandığı duyuruldu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...