Ford'dan akılalmaz teknoloji! Frene basmaya bile gerek kalmayacak: Yaya bölgelerinde kendiliğinden yavaşlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Independent News UK
Ford'dan akılalmaz teknoloji! Frene basmaya bile gerek kalmayacak: Yaya bölgelerinde kendiliğinden yavaşlayacak

T-Otomobil Haberleri  / Independent News UK

​Otomobil üreticisi Ford, güvenliği artırmak için belirlenen alanlara girildiğinde araçların hızını otomatik olarak sınırlayan yeni teknolojiyi test ediyor. Şirket, internet bağlantısı olan araçlarda gerçek dünyadaki yol haritalarına dayanarak oluşturulan sanal coğrafi sınırları gösteren teknolojiyi kullanıyor.

Ford, örneğin yoğun yaya trafiğinin olduğu okul, hastane veya alışveriş bölgeleri gibi alanlarda güvenliği artırmak için yeni bir teknoloji üzerinde çalışmaya başladı. Otomobil üreticisi, hız sınırı işaretlerine olan ihtiyacı sona erdirebilecek ve sürücülerin belirlenen alanlara girdiklerinde aşırı hız cezalarına çarptırılmalarını önleyecek olan otomatik fren teknolojisini duyurdu.

Sistem, belirli konumlar etrafında özel kuralların ayarlanabileceği bir tür sanal coğrafi sınır olan ‘geofencing’ üzerine kurulu. Ford, internete bağlı araçların söz konusu alanlardan herhangi birine girdiklerinde otomatik olarak uyduğu hız limitlerini belirlemek için teknolojiyi kullanıyor.

Şirket, hız sınırı bilgisinin aracın gösterge tablosu ekranına ayarlandığını ve böylece sürücünün değişikliği fark edebileceğini açıkladı. Ayrıca gerektiğinde manuel olarak devre dışı bırakılabileceğini de belirtti. 

ALMANYA'DA TEST EDİLİYOR

Otomobil devi şu anda Almanya'nın Köln kentinde teknolojiyi test ediyor. Şu anda testler, tamamen elektrikli E-Transit minibüsüyle bir yıl sürecek. Minibüs coğrafi çitle çevrili bir alana girdiğinde, aracın gösterge tablosu ekranında hız sınırı bilgisi beliriyor ve mevcut hızın altında yanıp sönüyor. Daha sonra araç, sınır bölgesi ile uyumlu olarak hızı otomatik olarak düşürüyor. 

Ford, gelecekte sistemin yerel tehlikelere, yol çalışmalarına veya günün farklı saatlerinde trafikle başa çıkmak için belirlenen ve değişen hız limitleriyle dinamik olarak da kullanılabileceğini söyledi.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
Kaynak: Independent News UK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...