Selfie ile ödeme yapın

Selfie ile ödeme yapın

TEKNOLOJİ Haberleri

Mastercard internet üzerinden yapılan alışverişlerde şifre hatırlama derdinden kurtaran 'selfie' ya da parmak iziyle kimlik doğrulama yapabileceğiniz bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Kolay, basit, güvenli ödeme çözümleri geliştiren teknoloji şirketi Mastercard, tüketicileri şifre hatırlama zahmetinden kurtaran ve başkaları tarafından kullanım riskini ortadan kaldıran selfie (özçekim) ve parmak izi ile kimlik doğrulama sistemini hayata geçiriyor. Internet üzerinden yapılan alışverişlerde kullanıcıların şifre yerine bilgisayar, tablet ve akıllı cep telefonlarına yükleyeceği bir güvenlik uygulamasına selfie çekerek veya parmak izi göstererek kimlik doğrulaması yapması yetiyor.

Ödemeleri daha pratik ve güvenli hale getirecek bu ödeme sistemi, Hollanda, Amerika ve Kanada’da başarıyla sonuçlanan pilot uygulamalar sonrasında öncelikli olarak İngiltere, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Finlandiya, Almanya, Macaristan, Hollanda, Norveç, İspanya ve İsveç olmak üzere 12 Avrupa şehrinde kullanılmaya başlanacak. 2017 yılı içerisinde de kademe kademe diğer Mastercard hizmetleri gibi tüm dünyada yaygınlaşacak.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...