Kısa video ile ayda 10 bin liraya kadar kazanç fırsatı

Düzenleyen:
Kısa video ile ayda 10 bin liraya kadar kazanç fırsatı

TEKNOLOJİ Haberleri

Video paylaşım platformu Youtube'un 'Shorts Fonu' artık Türkiye'deki üreticilere de verilecek. Bu ödemelerden yararlanmak isteyen içerik üreticilerinin bazı kriterleri yerine getirmesi gerekiyor.

Ömer TEMÜR

YouTube, kısa video içerik üretimini teşvik etmek amacıyla YouTube Shorts Fonu’nu Türkiye’de kullanıma sundu. Fon, Shorts formatında video içerik üreticilerine ve sanatçılara dağıtılacak. Ödemeye hak kazanan kanallar, bonus ödemelerin yanı sıra, başlangıç olarak her ay 100 ila 10.000 dolar gelir elde edebilecek.

YouTube İçerik İş Ortaklıkları Ülke Müdürü Timur Altop, “Bu fon, Shorts formatındaki videolar için uzun vadeli ödeme planımız için ilk adımı temsil ediyor. Bu uygulamanın Türkiye’ye gelmesinden dolayı büyük heyecan duyuyoruz” diye konuştu.

BAZI KRİTİLERİ YERİNE GETİRMELİ

Son üç yılda içerik üreticilerine, sanatçılara ve medya şirketlerine 30 milyar doların üzerinde ödeme yapan YouTube, mayıs ayından bu yana da dünyanın çeşitli pazarlarına 100 milyon dolarlık YouTube Shorts Fonu’nu sağlıyor. Fondan yararlanmak için içerik üreticilerinin bazı kriterleri yerine getirmesi bekleniyor.

Açılan kanalın YouTube’un Topluluk Kuralları’na, telif hakkı kurallarına ve ödeme politikalarına uygun olması ve içerik üreticilerinin kanallarına son 180 gün içinde en az bir adet formata uygun Shorts videosu yüklemiş olmaları gerekiyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...