Instagram, 2022 planlarını açıkladı: Videoda patlama yaşanacak

Düzenleyen:
Instagram, 2022 planlarını açıkladı: Videoda patlama yaşanacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Meta’ya bağlı Instagram, resmi olmayan verilere göre 2 milyar kullanıcı barajını kısa süre önce aştı. Platform, yeni özellikler getirerek ve mevcut özellikleri geliştirerek daha fazla kullanıcı çekmeye çalışıyor.

Instagram’ın başkanı Adam Mosseri, paylaştığı bir video ile şirketin 2022 hedeflerini duyurdu. Mosseri, gelecek yıl özgünlüğe, şeffaflığa ve mesajlaşmaya önem vereceklerini vurguladı. 

Adam Mosseri, açıklamasında "Instagram'ın ne olduğunu yeniden düşünmemiz gerekecek. Çünkü dünya hızla değişiyor ve biz de onunla birlikte değişmek zorunda kalacağız." dedi. Ardından da Instagram başkanı, video çalışmalarının iki katına çıkacağını söyledi. 

DAHA FAZLA REELS 

Mosseri, Instagram'ın tüm video ürünlerini Reels etrafında birleştireceğini Reels’i büyütmeye devam edeceklerini açıkladı. Bununla birlikte, platform son aylarda video işleme biçiminde bir takım değişiklikler yapıyor. Örneğin, IGTV ile daha uzun biçimli videolar kullanıma sunuldu. Ancak, kullanıcıların tam videoyu izlemek için Reels’e dokunması gerekiyor. 

Instagram, 2022 planlarını açıkladı: Videoda patlama yaşanacak

Instagram’ın bir diğer odak noktası ise içerik oluşturucuları. Mosseri bu kişilere daha fazla para kazandıracaklarını söyledi. Ayrıca Mosseri, Instagram'ın 2022'de mesajlaşmaya ve şeffaflığa odaklanacağını söyledi.

Platformun kontroller üzerindeki çalışmalarını da artıracağını söyledi. Instagram, bu ayın başlarında ebeveyn denetimlerini ekledi. Ancak Instagram'ın ana şirketi Meta, çocukları sosyal medyaya çekmeye yönelik projeleri nedeniyle eleştiriliyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...