Nüfusmatikler artık 81 ilde: İşlemler artık daha kolay yapılacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Nüfusmatikler artık 81 ilde: İşlemler artık daha kolay yapılacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaşların işlerini kolaylaştırmak ve nüfus müdürlüklerinde kalabalık kaynaklı iş yükünü azaltmak için hayata geçirilen “Nüfusmatikler” ülke genelinde yaygınlaştırılarak, 81 ilde 105 noktada hizmet vermeye başladı.

İçişleri Bakanlığı mühendisleri tarafından geliştirilen, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından çıkarılan ve 10 Ocak tarihinde 50 ildeki nüfus müdürlüklerinde hizmet vermeye başlayan “Nüfusmatik” uygulaması, Türkiye'nin tüm noktalarında yaygınlaştırıldı. 

81 ilde 105 noktada hizmet vermeye başlayan Nüfusmatikler ile nüfus müdürlüklerinin iş yükü azaltıyor ve vatandaşların yaomak istediği işlemler daha kolay ve daha hızlı bir şekilde yapıyor.

SİSTEM TAMAMEN YERLİ VE MİLLİ

İçişleri Bakanlığı mühendisleri tarafından tamamen yerli ve milli yazılım ile geliştirilen 'Nüfusmatik' uygulaması, İlk etapta 50 ilde faaliyete başladı ve bir ayda 10 bini aşkın kişi işlem gerçekleştirdi. 

Nüfusmatikler artık 81 ilde: İşlemler artık daha kolay yapılacakİçişleri Bakanlığı mühendisleri tarafından tamamen yerli ve milli olan uygulama Nüfusmatikler 81 ilde aktif hale geldi.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı sahibi olan vatandaşlar, Nüfusmatikte yer alan parmak izi cihazı ile kimlik doğrulaması yaptıktan sonra kimlik kartı işlemleri (Bilgi görüntüleme, pin, kişisel mesaj değiştirme vb.), adres beyanı, kimlik kartı başvurusu, 15 yaş altı çocukların ebeveynleri tarafından kimlik kartı başvurusu, kimlik kartına e-imza yükleme, kimlik kartına sürücü belgesi yükleme, randevu işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

BİRÇOK NOKTADA YER ALACAK

Nüfusmatiklerin, nüfusu 50 binin üzerinde olan muhtarlıklarda, havalimanlarında, belediyelerde ve Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde Nüfusmatiklerin yer almasına ilişkin planlamalar devam ediyor.   

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...