Twitter gözünü kararttı: Elon Musk'a 'zehir hapı' planı

Düzenleyen:
Twitter gözünü kararttı: Elon Musk'a 'zehir hapı' planı

TEKNOLOJİ Haberleri

Elon Musk, geçtiğimiz hafta sosyal medya devi Twitter’ın en büyük hissedarları oldu. Ancak bununla yetinmeyen milyarder, şirketin tamamına sahip olmak için teklif verdi. Bununla birlikte, Twitter hissedarları bu durumdan rahatsız.

ABD’nin saygın gazetelerinedn The New York Times, flaş bir iddiayı ortaya attı. Twitter hissedarlarının, Elon Musk'ın Twitter’ı satın almaya yönelik girişiminden sonra ‘zehir hapı’ denilen bir planı sokmaya hazırlandıklarını yazdı. 

14 Nisan 2022 Perşembe günü SpaceX ve Tesla şirketlerinin CEO’su Elon Musk, Twitter'daki tüm hisseleri 43 milyar dolar karşılığında satın almak için bir teklif verdi. Şu anda 277 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanı konumundaki Musk, önce Twitter’ı eleştirmiş ardından da şirketten yüzde 9,2’lik hisse satın almıştı. Daha sonra yönetim kuruluna katılmaya çalıştı ancak vazgeçti. 

ELON MUSK'A ZEHİR HAPI

Elon Musk’ın 43 milyar dolar değerle satın almak istediği Twitter cephesinde ise, ‘teklifi dikkatle inceleyecekleri’ belirtildi. Ancak Perşembe sabahı erken saatlerde başlayan ve birkaç saat süren bir yönetim kurulu toplantısından sonra Twitter'ın yöneticileri Musk'ın planlarına karşı yatırımcıları bir araya getiriyor gibi görünüyor.

Yönetim kurulu, Musk’ı savuşturmak için bir kurumsal savunma taktiği düşünüyor. Konuya aşina olan ancak New York Times’a isim vermeyen iki kişi, hedefin hisselerini daha pahalı hale getirerek devralma teklifini savuşturmayı amaçlayan ‘zehir hapı’ planını uygulamaya koyabileceklerini söyledi. Hissedar hakları planı olarak da bilinen zehir hapı taktiği, piyasada daha fazla pay oluşturarak ya da diğer mevcut hissedarların indirimli olarak daha fazla hisse satın almasını sağlayarak, bir satın alanın hissesini aslında seyreltiyor ve saldırgan devralma işlemlerini önlüyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...