Yüksek tansiyona son! Tuz tadı veren yemek çubukları geliştirildi

Düzenleyen:
Yüksek tansiyona son! Tuz tadı veren yemek çubukları geliştirildi

TEKNOLOJİ Haberleri

Japon bilim insanları, popüler yemeklerdeki sodyum seviyelerini düşürmek için tuz tadını yapay olarak veren bir elektronik yemek çubuğu geliştirdi. Böylece fazla tuz tüketimi konusunda endişelenmeye gerek kalmadan ideal tuz oranına sahip yemeklerin tadını çıkarmak mümkün olacak.

Bilim insanları, Japonya'nın en popüler yemeklerinden bazılarındaki sodyum seviyelerini düşürmeye yönelik program çerçevesinde tuz tadı veren yemek çubukları geliştirdi. Yemek çubukları, elektrik stimülasyonu ve kullanıcının bilekliğine takılan bir mini bilgisayar aracılığıyla çalışıyor.

Yemek çubuklarını, yiyecek ve içecek üreten Kirin Holding ile işbirliğinde Tokyo'daki Meiji Üniversitesinden profesör Homei Miyashita geliştirdi. Cihaz sodyum iyonlarını yemek çubukları aracılığıyla ağza aktararak tuzluluk hissinin oluşmasına neden oluyor. Ekip, prototipi geliştireceklerini ve yemek çubuklarını gelecek yıl tüketicilere sunmayı planladıklarını söyledi.

Doktorlar, yüksek oranda tuz tüketiminin kalp krizi ve felçlerin en büyük nedeni olan yüksek tansiyona katkıda bulunabileceğini düşünüyor. Kirin araştırmacısı Ai Sato, "Bu hastalıkları önlemek için aldığımız tuz miktarını azaltmamız gerekiyor. Geleneksel bir şekilde daha az tuz almaktan kaçınmaya çalışırsak, en sevdiğimiz yiyecekleri beslenmemizden çıkarmanın acısına veya hafif yiyecekler yemeye katlanmak zorunda kalırız." dedi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...