TSK'nın yeni ateş gücü Atom! Keskin nişancıların korkulu rüyası olacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TSK'nın yeni ateş gücü Atom! Keskin nişancıların korkulu rüyası olacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edilmek üzere geliştirilen Atom 40 milimetre Yüksek Hızlı Akıllı Mühimmat göreve hazır. ASELSAN ile Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ (MKE AŞ) öz kaynaklarıyla tasarlanıp geliştirilen Atom'un piyadenin önemli bir ateş gücü olacağı açıklandı.

Test aşamalarını başarıyla geçen Atom 40 milimetre Yüksek Hızlı Akıllı Mühimmat artık göreve hazır. Aselsan tarafından yapılan açıklamaya göre, Atom farklı silah sistemlerinde keskin nişancılardan insansız hava araçlarına kadar geniş bir tehdit grubuna karşılık verebilecek nitelikte özelliklere sahip. Bu yönüyle akıllı mühimmat, Türk piyadesinin en önemli ateş güçlerinden biri haline gelecek.

AKILLI MÜHİMMAT ATOM

Atom 40 milimetre Yüksek Hızlı Akıllı Mühimmat, özel elektromekanik bileşenler sayesinde namludan çıkarken havada paralanacağı zamana programlanabiliyor. Böylece mühimmata nerede patlayacağı bilgisi namludan çıkarken yükleniyor. Mühimmat hedeflenen yere geldiğinde şarapnel etkili gövdesinden ayrılan 500'den fazla çelik parçacık ve gövde içinde bulunan patlayıcı dolguyla hedefe karşı yüksek etkinlik gösteriyor.

TSK'nın yeni ateş gücü Atom! Keskin nişancıların korkulu rüyası olacakAselsan

Açıklamaya göre, farklı platformlar ile çalışan Atom, ASELSAN Şahin Silah Sistemi aracılığıyla teröristlerin sık sık kullandığı mini insansız hava araçlarını imha etme başarısı gösterdi. Bunun yanı sıra, kara hedeflerine karşı da ASELSAN Sarp Uzaktan Komutalı Silah Sistemi ve üç ayak sehpa üzeri ASELSAN Atom Atış Kontrol Sistemi ile birlikte kullanılıyor. Yüksek Hızlı Akıllı Mühimmat'ın piyadeler tarafından kullanılmasıyla özellikle siper arkasına saklanan teröristler ve binalara gizlenen keskin nişancılar tehdit olmayacak. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...