Google Dokümanlar'ı çökerten birkaç kelime keşfedildi

Düzenleyen: / Kaynak: Engadget
Google Dokümanlar'ı çökerten birkaç kelime keşfedildi

TEKNOLOJİ Haberleri  / Engadget

Google Dokümanlar üzerinden metin oluşturan bazı kullanıcılar platformda bir hata keşfetti. Sayfaya çok basit birkaç kelimenin yazılmasıyla programın çöktüğü ortaya çıktı.

‘And. And. And. And. And.’ Türkçe'de 've' anlamına gelen 'and' kelimesini peş peşe ve aralarına nokta koyarak yazarsanız Dokümanlar sayfanızın kalıcı olarak çökmesine yol açabilirsiniz. Bazı kullanıcılar, Google'ın destek sayfalarında bu olağandışı hatayı fark ettiklerini açıkladı. Kullanıcılar, noktalarla ayrılmış beş bağlaç dizisinin büyük/küçük harfe duyarlı olduğunu ileri sürüyor.

Google Dokümanlar'ı çökerten birkaç kelime keşfedildiGoogle Dokümanlar'daki hata

Engadget teknoloji sitesi, sorunu Monteray 12.3.1 ve Google Chrome 100.0.4896.127 çalıştıran 16 inçlik bir 2019 MacBook Pro'da test ederek doğruladı. Dokümanlar sayfasına ‘And. And. And. And. And.’ yazan ekip ‘Bir şeyler ters gitti’ yazısıyla karşılaştı. Ardından kendilerini bir döngü içinde buldular ve sayfayı yenilemek istediklerinde başarısız oldular.

GOOGLE, HATAYI DÜZELTTİ

Sorunu önemli ölçüde daha eski olan Firefox 99.0.1'de Big Sur 11.1 çalıştıran bir MacBook Pro'da test ettiler ancak bu kez sistem çökmedi. Yine de Google Destek forumlarındaki bir katılımcı, aynı sorunu FireFox'un aynı sürümünde yaşadığını iddia ediyor.

Bu arada sorunun ‘Also (ayrıca), Therefore (bu nedenle), And (ve), Anyway (neyse), But (ama), Who (kim), Why (neden), Besides (üstelik), However (oysa)’ kelimeleri art arda yazılırsa da yaşandığı belirtiliyor. 

Kullanıcılar sorunu dile getirdikten kısa bir süre sonra, bir Google geliştiricisi sorunun çözüldüğünü açıkladı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Engadget
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...