Balıkesir'de bir sanayi tesisinin faaliyetleri durduruldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Balıkesir'de bir sanayi tesisinin faaliyetleri durduruldu

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yapılan denetimlerde gerekli yükümlülükleri yerine getirmeyen bir sanayi tesisinin faaliyetlerinin durdurulduğunu duyurdu.

Müsailajın denizlere etkisini ve temizlik çalışmalarını ele alan Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında yürütülen denetim çalışmaları aralıksız sürüyor. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca denizlerde ve kıyı tesislerinde de sıkı denetimler yapılıyor.

ŞARTLARA UYMAYAN İLK TESİS KAPATILDI

Bakanlık tarafından bugün yapılan açıklamada ise yükümlülğklerini yerine getirmeyen bir tesisin faaliyetlerinini durduurlduğu açıklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında denizde, kıyılarımızda ve tesislerde yürütülen denetim çalışmaları hızla devam etmektedir. Bu kapsamda Balıkesir'in Bandırma ilçesinde gübre üretimi konusunda faaliyet gösteren bir sanayi tesisinde Bakanlığımız ekiplerince kapsamlı inceleme ve denetimler gerçekleştirilmiştir. Bu denetimler neticesinde Çevre Kanunu’nda belirtilen yükümlülükleri yerine getirmediği tespit edilen tesisin gerekli çevresel tedbirleri alıncaya kadar faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilmiştir."denildi.

 

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...