Batum batağına MERNİS kilidi

- Güncelleme:
Batum batağına MERNİS kilidi

TÜRKİYE Haberleri

Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı, Gürcistan'a 'Fuhuş ve kumar' amaçlı geçişleri önlemek için gidenlerin kayıt altına alınacağını, 3 günden önce eşya getirilmesini de yasaklayacaklarını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin Gürcistan'a açılan kapısı olan Sarp Sınır Kapısından kimlikle geçiş uygulamasının başta kumar ve fuhuş olaylarını artırması üzerine yeni tedbirleri devreye sokacaklarını kaydetti.
Bakan Yazıcı, bir grup gazeteci ile yaptığı sohbet toplantısında Gürcistan'a kimlikle geçilmesi kolaylığının ardından 'kumar ve fuhuş olaylarının' arttığına yönelik şikâyetleri değerlendirdi. Bakan Yazıcı, pasaportla geçişte 15 lira harç, kimlikle geçişlerde ise sadece bir lira evrak parası alındığını hatırlatarak, "Biz ilk önlem olarak kimlikle geçişlere de 15 lira harç uygulaması getirdik. Bunun caydırıcı olacağını düşünüyorum. Ama Gürcistan'daki bazı otellerin müşteri çekmek için, şeytanın avukatlığını yapıp geçenlerin harç parasını üstlendiklerine yönelik duyumlar da alıyoruz" dedi. nbsp;



HABERİN DEVAMI

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...