BDP'ye uyarı

BDP'ye uyarı

GÜNDEM Haberleri

Dokunulmazlık fezlekeleri ile ilgili objektif davranılması gerektiğini belirten Çiçek, BDP'lilere de mesaj verdi: Dokunulmazlık suç işleme anlamına gelmez. Toplumda yeni acılara yol açacak davranışlardan önce vekillerin kaçınması gerekir.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, teröristlerle kucaklaşan BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını içeren fezlekeler konusunda herkesin sağduyulu ve objektif hareket etmesi gerektiğini söyledi. Çiçek, BDP'lileri de "Dokunulmazlık suç işleme anlamına gelmez" diyerek uyardı. Gazetecilerle sohbet toplantısı yapan Çiçek, geçen hafta Başbakanlık tarafından Meclis'e gönderilen 10 BDP'li milletvekiline ait dokunulmazlık fezlekeleri ile ilgili tartışmaları değerlendirdi. Meclis'in karar vereceği bir konuda, kural koyucu olarak yürürlükteki kuralların ne dediğine bakmak gerektiğini ifade eden Çiçek, "Şimdi kuralları değiştirmeden sonucu değiştirmek istiyorlar. Türkiye ilk kez dokunulmazlıkların kaldırılması gündeme gelmiyor. Dokunulmazlıklar, milletvekilleri bir takım endişelerden uzak bu görevlerine yapsınlar diye konulmuş kurallardır. Kişiye özel değildir, görevin gereğidir" diye konuştu.

866 DOKUNULMAZLIK DOSYASI VAR
Meclis'in gündemine 866 dokunulmazlık dosyasının bulunduğunu hatırlatan Çiçek, BDP'lilerle ilgili gelen yeni dosyalar hakkında geçmiştekilerle ilgili ne işlem yapıldıysa aynısını yaptıklarını söyledi. Çiçek, şöyle devam etti: "Anayasanın 83 maddesi ve içtüzüğün ilgili maddeleri ne diyorsa ona göre karar vermek zorundadır. Ancak bu görevi yaparken, dokunulmazlığın kaldırılmasının neden olacağı sonuçlar da önemlidir. Ama dokunulmazlıklar da suç işleme anlamına gelmiyor. Herkesin sağduyulu olması gerekir. Toplumda infiale ve yeni acılara neden olacak davranışlardan evvela milletvekillerinin kaçınması gerekir. Kuralları koyan biziz, uymayan da biz olmamalıyız." Çiçek, milletvekili dokunulmazlıkların sınırlandırılmasının yıllardan beri tartışıldığına dikkat çekerek, "İstiyoruz diyenler sözünün arkasında durmuyor. Bugün olsa yeni aynı durumla karşılaşılabilir" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...