Sivrisinekleri doğal olarak kovun

Sivrisinekleri doğal olarak kovun

YAŞAM Haberleri

Yaz aylarında hepimiz açık havada; ormanda, deniz ya da göl kenarında daha fazla vakit geçirmek, parkta yürümek, yeşil ve doğanın tadını çıkarmak isteriz ama su, insan ve bitkinin bulunduğu her yerde sinekler keyfimize gölge düşürebilir.

CANAN ERASLAN

Onun için uzmanlar, kimyasal ürünleri uygulamadan önce doğal yöntemlerle rahat etmek için öneriler sunuyor.
¥ Vanilya tozunu 1’e 10 oranında bebek losyonu ile karıştırın, vücudunuzun açık kısımlarına uygulayın. Vanilinleri suda eritip karışımı cildinize ya da kıyafetlerinize püskürtebilirsiniz.
¥ Karanfil, fesleğen, anason, okaliptus esansiyel yağlarını 1 bardak suya 5-10 damla uygulayıp cildinize sürebilirsiniz.
¥ Odanıza mürver çiçeği koyun, sivrisinekler yaklaşmasın. Yeşil fesleğen de aynı etkiyi yapar.
¥ Bir bardak suya 5 gram kadar karanfil koyun, 15 dakika kaynatın, 10 damlasını 1 çorba kaşığı kolonya ile karıştırıp teninizin açık bölgelerine uygulayın.
¥ Dışarıda ateş yakmaya karar verirseniz, içine birkaç ardıç dalı atın, sinekler de sizinle gelmesin.
¥ Sedir yağı kokusu sadece sivrisinekleri değil kara sinek ve hamam böceklerini de uzaklaştırır.
¥ Buğday çimi, eski zamanlardan beri sivrisinek ve benzeri kan emici böcekleri uzaklaştırmak için kullanılırdı. Bir avuç buğday çimini açık sarı renk alana kadar 3 kez kaynatın, elinizi ve yüzünüzü bu suyla yıkayın.
¥ Bir başka tarif de ucuz yemeklik yağ, şampuan ve sirke ile mümkün. Bu malzemeleri beyaz köpük oluşturuncaya kadar karıştırın. Karışımı evinizin çeşitli köşelerine koyun, sineklere kalkan olsun.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...