Kuraklık İznik Gölü'nü de vurdu

Düzenleyen:
Kuraklık İznik Gölü'nü de vurdu

YAŞAM Haberleri

Bursa'da 298 kilometrekarelik yüz ölçümü ile Türkiye’nin en büyük altıncı gölü konumundaki İznik Gölü'nde yaşanan su çekilmesi vatandaşları tedirgin ediyor.

Gölün en gözde mesire alanlarından biri olan Orhangazi çamlığı bölgesinde göl suyu yaklaşık 25 - 30 metre çekildi. Sahil boyunca gözlenen su çekilmesinin yağışların az olması ve tarım alanlarının bilinçsiz sulanmasından kaynaklandığı iddia edildi. Bölgede yaşayan vatandaşlar çekilmenin ilk kez bu kadar yoğun olduğunu ifade etti. Uzmanlar ise üst üste gelen bu su çekilmelerinde, tabiatta yaşanan sıradan değişimlerin yanı sıra kurak faktörünün da etkili olduğunu belirttiler.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan Bursa’nın en verimli ovalarını sulayan Gölbaşı’ndaki kuraklığın ardından İznik Gölü’nde yaşanan metrelerce su çekilmesi de vatandaşları tedirgin etti.

Samet Doğru - Fatih Çapkın İHA 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...