Vanadokya koruma altında

Düzenleyen:
Vanadokya koruma altında

YAŞAM Haberleri

Van’ın Başkale ilçesindeki Yavuzlar Peribacaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre “kesin korunacak hassas alan” ilan edildi.

Van Çevre ve Şehircilik Müdürü Ali Kemal Atlı, 2011’den bu yana bakanlık bünyesinde 14 kişiden oluşan uzman ekiple tabiat varlıklarının korunmasına yönelik çalışma yürüttüklerini söyledi. Bölge turizmi için önem taşıyan ve “Vanadokya” olarak da bilinen Yavuzlar Peribacalarının “kesin korunacak hassas alan” ilan edildiğini vurgulayan Atlı, şunları ifade etti: Buranın farklı jeolojik yapısı var. Yetişen endemik bitkiler, hayvan türleri ve birçok konu göz önüne alınarak tescillendi. Bu tescil durumundan sonra ilgili kurum ve kuruluşlara durumu bildirdik. Buranın korunması ve turizme kazandırılması için bilgilendirdik. Dünya genelinde doğa turizmi artıyor, bölgemizde de revaçta. Çok sayıda doğa dernekleri, dağcılık kulüpleri kuruldu. Bizler bu doğal güzelliklerimizi tescilleyip, koruma altına alıp, tanınabilirliğini artırmak istiyoruz.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...