Alışveriş sepetinden araba! 120 km hız yapabiliyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Alışveriş sepetinden araba! 120 km hız yapabiliyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Otomobil tamircisi Ahmet Hamurcu, kasası alışveriş sepetinden oluşan ve 120 kilometre hıza kadar ulaşabilen bir araç yaptı. Herkes tarafından ilgiyle karşılanan araç trafikte dikkat çekiyor.

Samsun'da yaşayan otomobil tamircisi Ahmet Hamurcu, büyük alışveriş sepetlerinden oluşan Go-Kart araçlarına benzer bir araç yapıldığını gördü.

İnternetten izlediği videodan etkilenen genç tamirci, böyle bir araç yapmak için kolları sıvadı. Hamurcu, kendi yorumunu da katarak 4 günde aracını tamamladı.

Alışveriş sepetinden araba! 120 km hız yapabiliyor

ARAÇ ÖZELLİKLERİ
Aracın tekerlekleri Go-Kart tekerleklerinden, kasası alışveriş sepetinden, motoru ise 125 cc gücünden bir motosiklet motorundan oluşuyor.

Aracın aynı zamanda vites sistemi de bulunuyor.

Alışveriş sepetinden araba! 120 km hız yapabiliyor

CANI SIKILDI, ARABA YAPTI
Yaptığı aracın herkes tarafından ilgiyle karşılandığı belirten Ahmet Hamurcu, "Böyle el yapımı işlere merakım vardır. Mekanik olan şeylere ilgi duyuyorum." dedi.

Aracını, internette gördüğü bir araçtan esinlenerek yaptığını söyleyen Hamurcu, "Amerika'da gençler yapmış. Tamamen ona benzeyen değil de biraz daha kendi yorumumu katarak bu şekilde bir araç yaptım. Zaten malzemelerin çoğu elimde vardı. Daha doğrusu video izlerken market sepeti yanımda duruyordu. Can sıkıntısıyla başladım, 4 günde yaptım." ifadelerini kullandı.

Bu işi seven insanların böyle bir aracı kolaylıkla yapabileceğini söyleyen genç tamirci, "İnsanlara bazı şeyler zor geliyor. Tekerler Go-Kart aracı tekeridir. Motor zaten 125 cc'lik bir motosikletin motorudur. Kasası market sepetinden. Diğer parçalarını hepsini kendim birleştirdim. Yoldan geçen arabalar olsun, insanlar olsun herkesin hoşuna gidiyor. Biz de eğlenmek için biniyoruz." dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...