Buzdolabında 6 gün, dondurucuda 6 ay

Buzdolabında 6 gün, dondurucuda 6 ay

YAŞAM Haberleri

Kurbanlık etlerin nasıl muhafaza edileceği merak konusu...

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ

Sağlık Bakanlığı kurban etinin 24 saat dinlendirilmesini tavsiye etti. Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı Abdussamed Boyu da şunları önerdi: Et, uygun şartlarda dinlendirilip sıcaklığı düşürülmezse mikrobiyal bozulma başlar. Kokuşma ve yeşillenme olayı gözlemlenir. Etin bozulan kısmı atılıp kalan kısmı tüketilmemelidir, çünkü hastalık riski taşır. Kurbanlık eti mutlaka dinlendirin. Etleri büyük parçalara ayırıp temiz kaplara koyun.

SAKATAT İLE AYNI ORTAMDA OLMASIN
Güneş görmeyen bir yerde (14 derecenin üstünde) hava almasını sağlayın. 5-6 saat sonra oda ısısına geldiğinde etleri buzdolabında (0-4 derece) dinlendirin. Eğer hemen yemeyecekseniz kavurma yapabilirsiniz ya da porsiyonlar hâlinde poşetlere koyarak dondurabilirsiniz. Buzdolabı sıcaklığında (0-4 derece) parça etler 6 gün, kıymalar 3 gün, derin dondurucuda (-18 derece) dondurulmuş etler ise 6 ay boyunca muhafaza edilebilir. Sakatat ile etleri aynı ortamda muhafaza etmeyin" dedi.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...