Ermenilerin, Türkleri yaktığı fırın açıldı

Ermenilerin, Türkleri  yaktığı fırın açıldı

YAŞAM Haberleri

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, fırınlarda Türklerin yakıldığı Kozan ilçesinde, Ermenilerin zulmünü belgelemek üzere mezalimin yaşandığı fırını, Türkçe İngilizce tabelalar astırıp ziyarete açtı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanımlamasının ardından Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, birçok Müslüman ve Türk’ün katledildiği, ibadethanelerinin kurşunlandığı ve fırınlarda Türklerin yakıldığı Kozan ilçesinde, Ermenilerin zulmünü belgelemek üzere mezalimin yaşandığı fırını, Türkçe İngilizce tabelalar astırıp ziyarete açtı. Başkan Özgan, Kozan'da birçok fırında mezalim yaşandığını belirterek “Ermeniler ve Fransızlar hem suçlu hem de güçlü. Hocalı katliamını görmezden gelip Ermeni ve haçlı lobisi algı ile bizim soykırım yaptığımızı iddia ediyor. Biz de onların ilçemizde Türkleri diri diri yaktığı tarihçiler tarafından katliamın belgelendiği bu fırını ziyarete açtık. Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu Hocamız tarafından hazırlanan metni de Türkçe İngilizce olarak astık” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...