O bir rekortmen! 37 yılda 156 litre kan bağışladı

Düzenleyen:
O bir rekortmen! 37 yılda 156 litre kan bağışladı

YAŞAM Haberleri

Emin Şahin, 1984 yılından beri kan bağışında bulunuyor. Altı kere dünya rekoru kıran Şahin, bugün 420'nci kan bağışını gerçekleştirdi.

Uşak'ta oturan Emin Şahin'in annesi 1984 yılında hastanelik oldu. Kadına acil kan nakli yapılması gerekti. Şahin'in bir arkadaşı bağışçı olunca annesi hayata tutundu. Emin Şahin, o günden sonra düzenli olarak kan bağışı yapmaya karar verdi. Şahin, 37 senede 419 ünite kan verdi.  Türk Kızılay’ına 252, hastanelere ise 167 ünite kan bağışında bulunan Şahin, toplamda 156 litre kan bağışında bulundu. Bu alanda ise farklı ödüller alarak 6 kere dünya rekoru kırdı. Bunun üzerine Uşak İl Sağlık Müdürü Sedat Kavas, Şahin'e plaket verdi. Emin Şahin, bunun ardından da 420. kan bağışını gerçekleştirdi.

O bir rekortmen! 37 yılda 156 litre kan bağışladı

"SAĞLIĞIM YERİNDE"

Yeri geldiğinde bir ayda 8 defa kan bağışladığını aktaran Şahin, şunları söyledi: Çok şükür sağlıklıyım. Kimse kan vermekten korkmasın, Pandemi döneminde bağışlar azaldı. Ben herkesi kan bağışına davet ediyorum. Lütfen kan bağışlayın.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...