Aşiretler PKK'ya karşı tek yürek: Terörden çok rahatsızız

Düzenleyen:
Aşiretler PKK'ya karşı tek yürek: Terörden çok rahatsızız

YAŞAM Haberleri

Van’da bir araya gelen Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden yaklaşık 400 aşiret temsilcisi ve kanaat önderi, son yıllarda güvenlik güçlerince sürdürülen başarılı operasyonlarla huzurun sağlandığı bölgede teröre karşı ortak hareket etme çağrısında bulundu.

Bölgenin kanayan yarası terörün bitmesi için devletin tüm kurumlarıyla birlikte hareket etme vurgusu yapan kanaat önderleri, teröristlere güvenlik güçlerine teslim olmaları çağrısında bulundu.

Aşiret temsilcilerinin açıklamaları şöyle;

Alikan aşiretinden Sait Şimşek: Amacımız devletimizle birlikte hareket ederek terörü yok etmek. Aşiretlerle devlet yan yana gelmediği sürece terör bitmez. Birlikte hareket etmek gerekir. 

Kejan aşiretinden Süleyman İğdi: Teröre karşı aşiretlerin birlik ve beraberliği çok önemli. Bölgede çok büyük aşiretler var, bu gerçek örtbas edilemez. Terörden çok rahatsızız, artık terörü görmek istemiyoruz. 

Kadim Aşiretler Federasyonu Başkanı Rasim Aslan: Terörden çok zulüm gördük. Çok üzülerek söylüyorum birçok aşiret temsilcimizin yakını, çocuğu terörden öldü. Hâlâ evladının nerede olduğunu, nerede gömüldüğünü bile bilmeyen aşiret temsilcilerimiz var. Göğsümüzü devletimize siper ettik, etmeye de devam edeceğiz. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...