HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Emine Erdoğan: Kütüphane okulların kalbi

Düzenleyen: /
Emine Erdoğan: Kütüphane okulların kalbi
Emine Erdoğan, Haber

YAŞAM Haberleri

Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi’nin tanıtımına katılan Emine Erdoğan, “Kütüphaneler artık tozlu rafları olan kitap müzeleri değil, birer hayat alanı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kütüphanelerin eğitimin ve okulların “kalbi” olduğuna dikkati çekerek, Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi’nin tüm okullarda bu kalbin güçlü bir şekilde atmasına vesile olacağını belirtti.

Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi”nin Şehit Öğretmen Mehmet Ali Durak Ortaokulu’nda düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Erdoğan, projenin “herkes için güzel bir müjde” olduğunu belirtti.

KÜTÜPHANELER YALNIZLIĞA MAHKUM EDİLDİ

Emine Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: Kütüphane, 7’den 70’e herkes için temel bir ihtiyaçtır. Internetin her şeyi bildiği yanılgısı kütüphaneleri yalnızlığa mahkûm etti. Fakat kütüphanelerin hayatımızdaki yeri vazgeçilmezdir. Kütüphaneler artık tozlu rafları olan kitap müzeleri değil, birer yaşam alanı olarak karşımıza çıkıyor. 81 ilimizde, hem kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kazandırılacak hem de hâlihazırdaki kütüphane içerikleri zenginleştirilecek.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da birer konuşma yaptığı programda, hediye takdimi yapıldı ve hatıra fotoğrafı çektirildi. 

Emine Erdoğan: Kütüphane okulların kalbi

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...