25 kilo uyuşturucu ile yakalanan 'ödüllü' polis tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
25 kilo uyuşturucu ile yakalanan 'ödüllü' polis tutuklandı

YAŞAM Haberleri  / İHA/AA

Uyuşturucuyla mücadelede gösterdiği kahramanlık sebebiyle ödül alan polis memurunun aracında 24 kilogram eroin ele geçirildi. Meslektaşlarına da saldıran polis memuru tutuklandı.

Konya’da narkotik polisler, Konya-Adana kara yolu üzerinden şehre uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı yönünde bilgi aldı. Ardından harekete geçen ekipler, önceki gece yolda uygulama noktası oluşturdu.

Polis, şüpheli bir otomobili durdurmak istedi ancak sürücü, gaza basıp görevli polis memuru Y.N’ye çarpıp kaçtı. Y.N. yaralanırken diğer polisler zanlının peşine düştü. Yaklaşık 60 kilometre süren kovalamaca kazayla sonladı. Dört kişiyi de yaralayan şüpheli, başka bir araca çarpınca daha fazla ilerleyemedi.

24 KİLO 600 GRAM UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Şüpheli Cumhur A. ile eşi Nurcan A. gözaltına alındı. Yapılan kontrolde Cumhur A’nın Adana Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru olduğu ortaya çıktı. Meslektaşlarına saldırmaya çalışan şahsın aracında 48 parça hâlinde 24 kilo 600 gram eroin ele geçirildi. Bunun üzerine Cumhur A. ve eşi gözaltına alındı.

Cumhur A, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, eşi Nurcan A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, Cumhur A’nın, 20 Mart 2019’da uyuşturucu hap sevkiyatı yapan bir aracı, meslektaşı ile uzun uğraşlar sonucu yakaladıktan sonra ödül aldığı öğrenildi. Zanlıya başarı belgesini ise dönemin Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın takdim ettiği belirtildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...