Artan fiyatlar geri dönüşü başlattı: Doğalgazlı evlere soba kuruluyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Artan fiyatlar geri dönüşü başlattı: Doğalgazlı evlere soba kuruluyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Artan doğalgaz ve kömür fiyatları nedeniyle sobaya geri dönüş başladı. Kalorifer kömürü fiyatlarının yükselmesiyle birlikte odalarının birini sobaya çeviren vatandaşlar, 2 hafta arayla soba ve malzemelerine zam gelmesi nedeniyle zorlanıyor.

Kasım ayının ortasına gelindi, kışa kısa bir süre kala vatandaşlar hazırlıklara hız verdi. Artan doğalgaz ve kömür fiyatları birçok evde soba kullanımına dönülmesine neden olurken, soğuk havaların iyice bastırması ile birlikte soba satışlarında beklenen hareketlilik başladı. 

"İKİ HAFTA ARAYLA ZAM GELDİ"

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Sobacılar Çarşısı'nda yeni soba alan veya eksik malzemelerini tamamlayanlar nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Son günlerde doğalgaz ve kömür fiyatlarında yaşanan artışlar dolayısıyla adeta sobalı günlere geri dönüş yaşanıyor.

Vatandaşların sobaya geri dönüş yapmak istediğini belirten esnaf Mesrure Börekçi, “Daha havalar soğumadı ama soba, kova, boru satışlarında hareketlilik gözüküyor. Fakat esnaf olarak bizler çok yoruluyoruz, esnaf zor durumda. Çünkü 2 hafta arayla soba ve malzemelerine zam geldi. Müşteriye bu fiyatları yansıttığımızda bizler de zorlanıyoruz. Müşteri de haklı ama zor bir dönemden geçiyoruz" dedi.

Artan fiyatlardan dolayı satışların çok ağır ilerlediğini belirten Börekçi, "Genellikle doğalgazlı evler sobaya dönmek istiyorlar, o sebeple soba alanlar var. Kalorifer kömürü fiyatları çok yüksek olduğu için odalarının birini sobaya çevirenler var. Yani sobaya dönüş var ama fiyatlar yüksek bu sebeple zorlanıyoruz. Şu an bir boşluktayız bizler de müşteriler de” ifadelerini kullandı.

Artan fiyatlar geri dönüşü başlattı: Doğalgazlı evlere soba kuruluyor

 Börekçi, "Soba almak isteyen vatandaşlarımız ilk önce sobanın iç saçına ve emayesine dikkat etmeliler" dedi.

"FİYATLAR İKİYE KATLANDI"

Soba fiyatlarının artmasıyla birlikte satışlarda ciddi düşüş olduğunu ifade eden Börekçi, "Bizim geçen sene 500 TL’ye sattığımız kuzine sobalar şimdi 1000 TL. 300 TL’ye sattığımız halk tipi olan kare sobalar şuan 600 TL. Fiyatların ikiye katlanmasından dolayı hem soba satışları düştü hem de bizim karımız düştü" dedi.

SOBA FİYATLARI NE KADAR? NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Vatandaşların soba alırken nelere dikkat etmesi gerektiğini anlatan Börekçi, "Bu aralar döküm sobalara çok merak var. Önü camlı kuzineler, şömine tarzı sobalar gidiyor fakat yeni ürün olan Karadeniz kuzinesi olarak geçen sobalar da revaçta. Bu yıl kuzine sobalarımız 1000 ile 3000 TL, ev tipi sobalarımız 500 TL ile 1000 TL, döküm sobalarımız ise 2500 TL ile 7500 TL arasında satışa sunuluyor. Soba almak isteyen vatandaşlarımız ilk önce sobanın iç saçına ve emayesine dikkat etmeliler. Yani gövde sacı kalın olmalı, emayesi ise majolik emaye olmalı" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...