Didim’de kuyumcu soygunu: 1 milyonluk altın çalan hırsızlar yakalandı

Düzenleyen:
Didim’de kuyumcu soygunu: 1 milyonluk altın çalan hırsızlar yakalandı

YAŞAM Haberleri

Aydın’ın Didim ilçesinde hırsızlar, kuyumcuya girip 1 milyon TL’nin üzerinde altın çaldı. Polis, hırsızları çamurlu ayak izlerinden yola çıkarak tespit etti ancak çalınan altınlar bulunamadı.

Üç hırsız, Aydın’da 25 Aralık gecesi Altınkum Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir kuyumcuya girdi. Hırsızlar ilk iş olarak işyerinin alarm kablosunu kesti, ardından yanında getirdikleri çantaya işyerinde bulunan altın ve ziynet eşyalarını doldurdu. Güvenlik kameralarını da unutmayan profesyonel hırsızlar, bilgisayarın hard diskini de çalarak işyerinden ayrıldı. Olayın ertesi günü işyerine gelen işyeri sahibi olayı fark ederek, durumu polise bildirdi.

ÇAMURLU AYAK İZLERİ HIRSIZLARI YAKALATTI

Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Grup Amirliği ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemenin ardından soyulan işyerinde ve işyerinin dışında çamurlu ayakkabı izleri tespit etti. Çamur izlerini takip eden polis ekipleri, izlerin bir eve gittiğini tespit etti. İşyerinin ilerisindeki bir evde kalan kişilerle ilgili araştırma yapan ve çevredeki diğer güvenlik kameralarından yola çıkan ekipler üç şüpheliyi tespit etti.

BÖLGEDE ARAÇLA KEŞİF YAPMIŞLAR

Güvenlik kameraları görüntülerinden yola çıkan emniyet güçleri, şüphelilerin olay saatinden önce bölgede araçla keşif yaptıkları, olay sonrasında aracın bölgeden geçtiği ve Didim’den İzmir’e gittiği ve ardından yeniden Didim’e geldiğini tespit etti.

ÇALINAN ALTINLAR KAYIP

Soyulan işyerinin ise güvenlik kameralarına bakan şirketle, işyeri sahibi arasındaki sözleşmenin yeni sona erdiği ve işyeri sahibine haber verilemediği de öğrenilirken, işyerinden 1 milyon TL’nin üzerinde altın çalındığı öğrenildi. Yakalanan üç şüphelinin ise suçlamaları kabul etmediği öğrenilirken, çalınan altınların ise akıbeti öğrenilemedi.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...