Çocukken gördüğü rüyanın etkisinden 67 yıldır çıkamıyor: 'Kırmızılı kadın' başka renk giymiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çocukken gördüğü rüyanın etkisinden 67 yıldır çıkamıyor: 'Kırmızılı kadın' başka renk giymiyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Bingöl’ün Yedisu ilçesine bağlı Güzgülü köyünde yaşayan 11 çocuğu ve 23 torunu bulunan 77 yaşındaki Nafiye Caz, çocukken gördüğü rüyanın etkisiyle 67 yıldır kırmızı renk dışında başka renk giymiyor. 10 yaşındayken rüyasında aksakallı bir dedenin kendisine ‘ölene kadar kırmızı kıyafet giymelisin’ dediğini söyleyen Caz, gelinlik bile giymedi.

Gördüğü rüyanın etkisinden çıkamayan Caz, o günden bu yana sadece kırmızı kıyafetleri giyiyor. Kazağından çorabına, eteğinden ayakkabısına kırmızı giyinen Caz 67 yıldır kırmızı renginden vazgeçmiyor. Kırmızılı kadın olarak tanınan Caz hayatın sonuna kadar kırmızı giyinmekte kararlı.  

“RÜYAMDA AKSAKALLI DEDE GÖRDÜM”

Kırmızı giysilerin hayatının vazgeçilmezi olduğunu söyleyen Nafiye Caz, “Rüyamda bir sakallı dede bana 'Kırmızı kıyafetleri ölene kadar giy.' dedi. Ben de onun dediğini yaptım ve giydim. Dedem de bana kırmızı kıyafetler getirirdi. Hastanede ameliyat olduğumda 'kırmızı önlük giydirin, ondan sonra ameliyat olurum' dedim. Öldüğümde de kefenim kırmızı olsun, dedim” ifadelerini kullandı.

GÖRENLER FOTOĞRAFINI ÇEKİYOR

Kendisini kırmızılar içerisinde görenlerin şaşırdığını söyleyen Caz, “Yedisu'da bir delikanlı bana baktı ve elini cebine koydu. 'Ne yapıyorsun?' dedim. O da, 'Dünyayı gezdim ama senin gibi kadın görmedim.' dedi. Telefonla fotoğrafımı çekmek istedi. Avusturya'daki kızım, kırmızı kıyafetler gönderiyor bana” dedi.

“BEN TÜRK BAYRAĞIYIM”

Tüm çocuklarını evlendirdiği söyleyen Caz, evde eşiyle birlikte yaşadığını söyledi. Nafiye Caz’ın eşi Hikmet Caz da eşinin sürekli kırmızı giydiğini anlattı. “Kırmızı seviyor, ben de ona sürekli kırmızı elbise, ayakkabı, çorap alıyorum. Ben de kırmızı seviyorum. Kırmızı Türk bayrağının rengidir." diyen Caz, eşinin giysilerinde kırmızıyı tercih etmesine alıştığını ifade etti. Caz, "Avusturya'ya kızımızın yanına gidecektik. Pasaport çıkaracaktık. Polis eşime, 'Teyze sen niye kırmızı giyiyorsun?' diye sordu. Eşim de 'Ben Türk bayrağıyım.' dedi. Hemen pasaport verdiler." diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...