Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Popocatepetl Yanardağı bir kez daha patladı!

Düzenleyen:
Popocatepetl Yanardağı bir kez daha patladı!

YAŞAM Haberleri

Meksika'da bulunan ve Eylül ayından bu yana patlamaların yaşandığı Popocatepetl Yanardağı'nda, 24 saat içinde ikinci bir patlama oldu.

Popocatepetl Yanardağı’ndan bir patlama haberi daha geldi. En son 24 saat önce patlama yaşanan yanardağı, yeniden hareketlendi.  Yetkililer, yanardağdan çıkan küllerin 1 kilometre yüksekliğinde bir bulut oluşturduğunu ve kuzeydoğu yönünde ilerleyerek bu bölgede kül yağışına neden olabileceğini bildirildi. 



YETKİLİLERDEN KÜL YAĞIŞI UYARISI
Meksika Ulusal Afet Önleme Merkezi (Cenapred) tarafından yapılan açıklamada, patlamanın etkisiyle yanardağda lav ve kül çıkışı olduğu kaydedilirken, küçük çaplı bir volkanik deprem meydana geldiği bildirildi.

Yanardağdan çıkan küllerin 1 kilometre yüksekliğinde bir bulut oluşturduğu ve kuzeydoğu yönünde ilerleyerek bu bölgede kül yağışına neden olabileceği bildirildi. Sağlığa zararlı olabilecek kül yağışı nedeniyle Puebla ve Tlaxcala eyaletlerinde yaşayan vatandaşlara zehirlenmeye karşı önlem almaları konusunda çağrı yapıldı. Yetkililer patlama sonucu her an yanardağdan parça düşebileceğine dikkat çekerek vatandaşlara yanardağdan uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu.

Aztek dili olan Nahuatl’da “Duman çıkaran dağ” anlamına gelen Popocatepetl 5 bin 452 metre yüksekliğiyle Kuzey Amerika’nın ikinci büyük yanardağı konumunda yer alıyor. Kraterinin çapı 900 metre ve derinliği 150 metre olan Popocatepetl’in 16 kilometre kuzeyinde ise ikizi olan Iztaccihuatl Yanardağı bulunuyor.

Öte yandan, en son dün patlama gerçekleşen Popocatepetl Yanardağı’nda, geçtiğimiz Eylül ayında üç, Ekim’de iki, Aralık ayında ise üç kez patlama meydana gelmişti.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...