Havyarı 2 milyon lira eden balık Keban'da tekrar görüldü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Havyarı 2 milyon lira eden balık Keban'da tekrar görüldü

YAŞAM Haberleri  / İHA

Geçtiğimiz ekim ayında Keban Baraj Gölünde görülen Sibirya Mersin balığı havyarının pahalılığı ile çok konuşulmuştu. Havyarı 2 milyon lira eden balık Keban'da balıkçıların ağına takılarak tekrar görüldü.

Son zamanlarda Elazığ'da bulunan Keban baraj gölünde görülmüş Sibirya Mersin balığı çok konuşulan Sibirya Mersin balığı görenleri şaşkına uğratmıştı. Balığın türü üzerinde araştırma yapan uzmanlar Türkiye'de bulunmasının olanaksız olduğunu belirterek Sibirya Mersin balığının nadir görüldüğünü belirterek Keban barajında görülmesini araştırmıştı.

HAVYARI 2 MİLYON LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Sabah saatlerinde ağlarını baraj gölüne atan balıkçılar ağa takılan balığı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Takılan balığın Sibirya Mersin balığı olduğu anlaşıldı. Havyarının 2 milyon liraya kadar ulaştığı balığı yakalayan balıkçılar, balığın görüntüsünü aldıktan sonra tekrar göle bıraktılar.

Havyarı 2 milyon lira eden balık Keban'da tekrar görüldüİlk defa ekim ayında Keban barajı gölünde balıkçıların ağına takılan Sibirya Mersin Balığı yeniden görüldü.

"İLK DEFA GÖRDÜM, ÇOK ŞAŞIRDIM"

Sibirya Mersin Balığının ağına takıldığı balıkçı Celal Bağ, "Sabah balık avına çıktık. Ağımızı çektiğimizde farklı bir balık ile karşılaştık. Bu balığı görünce ilk önce çok şaşırdım daha önceden farklı arkadaşların da ağına takılmıştı fakat ben ilk defa gördüm. Telefonumla fotoğrafını çektikten sonra balığı, yeniden suya bıraktım” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...