Nafaka borcu kömürlükte yaşamaya mahkum etti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Nafaka borcu kömürlükte yaşamaya mahkum etti

YAŞAM Haberleri  / İHA

Ankara'da yaşayan bir adamın 15 yıl önce boşandığı eşine 11 yıldır nafaka ödediği öğrenildi. 88 bin lira birikmiş nafaka borcu olan adamın kömürlükte yaşamını sürdürüyor.

Ankara’da bir belediyenin bahçe düzenleme işçisi olarak çalışan  Kamil Şahin, 1998 yılında evlendiği eşinden 2008 yılında, şiddetlti geçimsizlik nedeniyle boşandı. 3 yıl süren boşanma davası sonucu Şahin, iddiaya göre 2011 yılında aylık ödeyeceği nafaka hariç geçmiş dönem borçları nedeniyle mahkeme tarafından 18 bin lira nafaka ödemesine karar verildi.

2011 yılından itibaren 11 yıldır eşine düzenli olarak nafaka ödemeye çalışan Şahin, maddi sıkıntılardan dolayı nafakalarını ödeyemedi. Ödenmeyen nafaka borçları birikince belediye işçisi Şahin’in toplam nafaka borcu 88 bin lira oldu.

Maddi yetersizliklerden dolayı nafakayı ödeyemeyen Kamil Şahin'e boşandığı eşi tarafından dava açıldı. Üzerine kayıtlı mal bulunmayan Şahin'in maaşının dörtte birine mahkeme tarafından el konuldu. Boşandığı süreden bu yana bir binanın kömürlüğünde kalan Şahin, yetkililere kendisine yardım yapılması için çağrı yaptı. 

Nafaka borcu kömürlükte yaşamaya mahkum ettiAnkara'da 10 yıl evli kaldığı eşinden 11 yıl önce boşanan Kamil Şahin nafaka borcu yüzünden kömürlükte yaşıyor.

"NAFAKA BORCU YÜZÜNDEN İCRAYA VERİLDİM”

Eşiyle 10 yıl evli kaldığını, boşanalı 15 sene olduğunu ancak 11 yıldır nafaka ödediğini söyleyen Kamil Şahin, “Mahkeme 2008’de boşanmamıza karar verdi. 2011’de nafaka hesabı açıldı. Dava başlayalı 15 yıl oldu. Nafaka bin 155’ten bin 70’e düştü. 10 bin lira maaş alsam da ödeyeceğim para 5 bin lira olacak. Karşı tarafın avukatı beni icraya verdi. Sonra zorla ödemek zorunda kaldım. Kızlarım 18 yaşını geçtikten sonra da nafaka ödemeye devam ettim. Birine 23 diğerine 25 yaşına kadar ödedim. Çocuklarım evlendi şu an torunum var” dedi.

Nafaka borcu kömürlükte yaşamaya mahkum etti

“52 YAŞINDAYIM, 150 YAŞINA KADAR YAŞASAMDA BU BORÇ BİTMEYECEK" 

Boşandıktan sonra nafaka sürecine dair sıkıntılı günler geçirdiğini söyleyen Şahin, “Ana param 18 bindi, 88 bin lira oldu. Şu an bu parayı benim maaşımdan kesiyorlar. Faiz üstüne faiz koyuyor, o da tavan yapıyor. Benim borcum bitmiyor. 52 yaşındayım, 150 yaşına kadar yaşasam borç hiç bitmeyecek. Bu durumun nereye kadar devam edeceğini hiç bilmiyorum” ifadelerine yer verdi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...