Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çocuk parkına bırakılan Pitbulla kemerli müdahale

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çocuk parkına bırakılan Pitbulla kemerli müdahale

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa’da çocuk parkına terk edilen Pitbull cinsi köpeği mahalle sakinleri severek sakinleştirdi. Vatandaşlardan bir belinden çıkardığı kemerle köpeği kontrol altına aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tehlike arz eden yasaklı köpek ırklarının kayıt altına alınması için verilen süre doldu. Kayıt altına alınmayan köpekler ise sahipleri tarafından sokağa terk ediliyor. Bursa’da Pitbull cinsi köpeğini kayıt altına almayan bir vatandaş da yasaklı köpeği Osmangazi ilçesine bağlı Kanalboyu Mahallesinde Şehit Samet Saraç çocuk parkına bırakıp kaçtı.

Çocuk parkına bırakılan Pitbulla kemerli müdahale

BELİNDEN ÇIKARDIĞI KEMERLE KONTROL ALTINA ALDI

8 aylık olduğu tahmin edilen köpeği başıboş gören mahalle sakinlerinden Berke Aslan belinden çıkardığı kemerle köpeği kontrol altına aldı. Belediye’ye yapılan ihbarın üzerine parka polis ve zabıta ekipleri geldi. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerince yakalanan köpek araca bindirilerek barınağa götürüldü.

Çocuk parkına bırakılan Pitbulla kemerli müdahale

“SEVEREK KÖPEĞİ SAKİNLEŞTİRDİM”

Köpeğin parkta başıboş gezdiğini gören Berke Arslan, “Arkadaşımla dolaşıyorduk. Pitbull'un kedi köpeğe ve buraya gelenlere saldırdığını gördüm. Koşarak geldim ve severek köpeği sakinleştirdim. Belimdeki kemeri çıkarıp tasmasına taktım. Polis ve zabıta ekiplerine haber verdim. Belediye ekiplerine köpeği teslim ettik. Kimse zarar görmedi. Köpek terk edildiğini anlamış gibiydi. Severken fark ettim, ağlamıştı” dedi.

Çocuk parkına bırakılan Pitbulla kemerli müdahale

14 BİN LİRA CEZA VERİLECEK

Geçtiğimiz Temmuz ayında yürürlüğe giren 7332 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro türlerini veya bunların melezlerini üreten, sergileyen, takas eden, ülkeye girişini, satışını, reklamını yani bu hayvanların ticaretini yapanlara hayvan başına 2021 yılında 11 bin TL idari para cezası getirdi. Yasa uyarınca 2022 yılında ise bu ceza 14 bin 982 TL'ye yükseldi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...