Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kar altında evlat nöbeti

Düzenleyen:
Kar altında evlat nöbeti

YAŞAM Haberleri

Çocukları dağa kaçırılan aileler, dondurucu soğuğa rağmen HDP önünde nöbette... Diyarbakır ve Muş'ta umutla yol gözleyen aileler, PKK'ya “Artık yakamızdan düşün” diye haykırıyor.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a giden ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 872. gününde de sürüyor. Kent genelinde kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksaklık ve soğuk hava şartlarına rağmen eylemdeki aileler, evlatlarını HDP’den istiyor.

Ailelerin direnişine 254. aile Kars’ın Digor ilçesinden gelerek eylemlere dâhil oldu. Anne Kandile Yürek, 2014 yılında, 16 yaşındayken kaçırılan oğlu Yahya Yürek için Diyarbakır’ın yolunu tuttu. Anne Yürek “Oğlumu HDP’den istiyorum” dedi.

Kar altında evlat nöbeti

Nöbetin bir diğer durağı ise Muş... Kar kış demeden eyleme devam ettiklerini ifade eden annelerden Gülbahar Teker, HDP ve PKK’dan çocuklarını istediklerini söyledi. Çocukların teslim olması için çağrıda bulunan Teker “Çocuklar dağda kalmasınlar gelip teslim olsunlar. Devletimiz güçlüdür” diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...