Eş katilinden pes dedirten savunma

Düzenleyen:
Eş katilinden pes dedirten savunma

YAŞAM Haberleri

Ankara'da iki yıl önce kendisinden boşanmak istediği için pompalı tüfekle eşini öldüren katil koca, mahkemede cinayeti eşinin söylediği sözlere dayanamadığı için işlediğini söyledi.

Toplumun kanayan yarası haline gelen kadın cinayetleri yürekleri yakmaya devam ederken, 2 yıl önce kendisinden boşanmak isteyen eşini öldüren zanlı bir kez daha hakim karşısına çıktı. İki yıl önce şiddet gördüğü için evliliğini bitirmek isteyen eşi Emine Yanıkoğlu'nu pompalıyla katleden Soner Yanıkoğlu, duruşmada eşini söylediği sözlere dayanamadığı için öldürdüğünü iddia etti.

ŞİDDET SEBEBİYLE BOŞANMAK İSTİYORDU

Ankara Keçiören'de yaşayan ve 17 yaşındayken ailesinin karşı çıkmasına rağmen Soner Yanıkoğlu (22) ile evlenen Emine Yanıkoğlu (20), bir süre sonra şiddet gerekçesiyle boşanma kararı aldı.

Babaevine dönen ve eşinin barışma teklifini reddeden genç kadın, evi basan Soner Yanıkoğlu tarafından pompalı tüfekle öldürüldü.

Tutuklanan cani saldırgan, Ankara 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı.

Eş katilinden pes dedirten savunmaSanık, mahkemede pişman olduğunu iddia etti.

HAKKINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

Yargılaması devam eden sanık tekrar hakim karşısına çıktı. Dosyaya gelen evrakların okunmasıyla başlayan duruşmada savcı, esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada sanık Yanıkoğlu hakkında ‘eşe karşı tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Savcı, mütalaasını sunmadan önce Soner Yanıkoğlu’nun öldürmeyi amaçladığı silahı yanında taşımasının göz önünde bulundurulduğunu söyledi.

Mütalaa sonrası söz isteyen katil koca Yanıkoğlu, şu ifadelerle savunma yaptı:

"Ben kimseyi tasarlayarak öldürmedim. Söylediği sözlere dayanamadım. Böyle bir olay yaşandığı için pişmanım."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...