10 metruk ev yıkıldı, mahalleli halay çekti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
10 metruk ev yıkıldı, mahalleli halay çekti

YAŞAM Haberleri  / İHA

Madde bağımlılarının meskeni haline gelen metruk evlerin yıkımını izleyen mahalle sakinleri, durumu davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde madde bağımlılarının meskeni haline dönen ve mahallelinin korku içerisinde yaşamasına neden olan metruk evlerin yıkımı için çalışma başlatıldı. Bitişik 10 evin yıkımı için mahalle muhtarının ev sahipleri ile görüşmesinin ardından bölgeye iş makinesi getirildi.

SEVİNÇTEN HALAY ÇEKTİLER

Yıkım çalışmalarının başlaması ile mutluluklarını davul zurna eşliğinde halay çekerek kutlayan mahalle sakinleri, madde bağımlılarının meskeni haline dönen evlerin yıkılmasından dolayı büyük sevinç yaşadıklarını dile getirdi.

Mahalle sakini Feride Oduncu, "Vallahi çok mutlu olduk. Çocuklarımız dışarıya çıkamıyordu, korkumuzdan biz çıkamıyorduk. Çok şükür bu madde bağımlılarının kullandığı eski evlerden kurtulduk. Bu alanlar madde bağımlılarının yuvası olmuştu. Bu eski evler yıkıldığı için sevincimden davul getirttim. Zılgıtlar çalarak halay çekip oynadık. Allah muhtar ve belediye başkanımızdan razı olsun. Bu alana taziye evi ve park yapılsa çok iyi olur. Çok şükür kurtulduk" şeklinde konuştu.

10 metruk ev yıkıldı, mahalleli halay çekti Mahalle sakinleri yıkım çalışmasını izledi

"İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEY GÖRÜYORUM"

Bir başka mahalle sakini Mehmet Demir ise "Ben yaklaşık 30 yıldır bu mahallede yaşıyorum. İlk defa böyle bir şey görüyorum. Böyle gördüğümden de çok mutluyum. Bu tür eski evlerin yıkılmasının devamını da bekliyorum. Bu şekilde birçok mahallede metruk evler, boş evler var. Bunlar artık madde bağımlılarının evi olmuş. Burası yaklaşık 100 yıllık mahalledir. Buraya bir el atılması gerekiyordu. Başlangıç oldu, umarım arkası da gelir" dedi.

Metruk evler, iş makinesiyle davul zurna eşliğinde kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...