Marmara depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan uyarı

Düzenleyen:
Marmara depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan uyarı

YAŞAM Haberleri

Dün gece Marmara Denizi'nde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem sonrası açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, bu depremin 'uyarıcı' nitelikte olduğunu söyledi.

Dün gece saat 23.20'de Marmara Denizi Tekirdağ Şarköy açıklarında 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deniz yüzeyinin 7 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün, Şarköy ilçesine 6,25 kilometre mesafede olduğu belirlendi.

Tekirdağ ve ilçelerinde de hissedilen deprem herhangi bir sıkıntıya neden olmazken, belediyeye olumsuz ihbarın ulaşmadığını belirtildi.

PROF. DR NACİ GÖRÜR: BU DEPREM UYARICI

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, dün gece saatlerinde meydana gelen depremin 'uyarıcı' nitelikte olduğunu söyledi. Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından depreme ilişkin bir değerlendirme yaptı.

Marmara Fay zonundaki depremin Tekirdağ kolu ile ilişkili olduğunu belirten görür şunları kaydetti:

"Arkadaşlar, biraz önce Tekirdağ-Güzelköy açıklarında 4,2’lik bir deprem meydana geldi. Deprem Marmara Fay zonunda ve muhtemelen Tekirdağ kolu ile ilişkili.

Bu kol üzerinde zaman zaman bu büyüklüğe varan depremlere gaz çıkışları da neden olabiliyor. Konumu gereği bu deprem uyarıcı"

Marmara depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan uyarı

"AKLI BAŞINDA OLAN MARMARA'DAN GİTSİN"

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, geçtiğimiz günlerde Marmara'da beklenen depreme dair açıklamalarda bulunmuş, bu açıklamalar çok konuşulmuştu.

Depreme karşı tedbir ve önlemlerin acil olarak alınması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Cenk Yaltırak, "Geliyoruz bakıyoruz salon bomboş. Yani ölüme razıyız. Razı geliyoruz. İşin kötü yanı doktor da razı geliyor. Doktor da bizi masada bıraktı. O zaman başka bir çare yolu öneriyorum, aklı başında olan Marmara’dan gitsin. Ne mal bıraksın ne mülk. Hepsinin değeri varken hepsini satsın gitsin. Kendisi, ailesi, çocukları için gitsin. Ben buradan gidemem, bunların hepsi hikaye de diyebilirsiniz. Nasıl kanser olduğunuzda kemoterapiyi alma zorunda hissediyorsanız kendinizi, bu da öyle bir şey. Kötü bir şey ama gerçek. Onun için gerçekten kaçmayın, yüzleşin" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...