Sokak köpeği terörü devam ediyor: Okula giden 10 yaşındaki çocuk hastanelik oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Sokak köpeği terörü devam ediyor: Okula giden 10 yaşındaki çocuk hastanelik oldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bursa’da okula gitmek için evden çıkan 10 yaşındaki çocuğa 8 başıboş köpek saldırdı. Kafasında pençe izleri olan küçük çocuk, saldırı sırasında bilincini kaybetti. Vatandaşlar tarafından güçlükle kurtarılan küçük çocuğa 80 dikiş atıldı. E.Ö.’nün sağlık durumu şu an iyi.

Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi’nde meydana gelen olayda edinilen bilgiye göre 10 yaşındaki Ö.E. babaannesiyle birlikte okula gitmek için yola çıktı. Bir süre sonra köpeklerin olduğu yeri geçtiklerini söyleyen Ö.E.’nin babaannesi eve geri döndü. Ö.E. bir süre yürüdükten sonra 8 köpeğin saldırısına uğradı. Sesleri duyan babaannesi ve çevredekiler Ö.E.'nin yardımına koştu. Vatandaşlar küçük çocuğu köpeklerden kurtararak Çekirge Devlet Hastanesi’ne götürdü. Küçük çocuk burada yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Bursa Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Ameliyata alınan çocuğun vücuduna 80 dikiş atıldı. Tedavisi Şehit Hastanesi'nde devam eden Ö.E'nin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Sokak köpeği terörü devam ediyor: Okula giden 10 yaşındaki çocuk hastanelik oldu

“KAFASINDA PENÇE İZLERİ VAR”

Büyük travma yaşayan Ö.E.'nin annesi Fatma Elikesik, “Geçtiğimiz cuma günü sabah sularında çocuğum okula giderken 8 tane başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğruyor. Çocuğuma saldırıyorlar, kollarını, bacaklarını ısırıyorlar. Kollarıyla yüzünü kapatarak koruyabilmiş. Bacaklarında çok derin yaralar var. Kafasında pençe izleri var. Doktorumuz 30'dan fazla ısırık olduğunu söyledi. Hemen orada müdahale ediliyor, komşular ayırmaya çalışıyor ama köpeklerin elinden alamıyorlar. Oradan tesadüfen motosikletiyle geçen bir kişi köpeklerin arasına dalarak çocuğumu kurtarıyor. 10 saniye gecikse çok kötü şeyler ile sonuçlanabilirdi. Çocuğum son ana kadar bilincini kaybetmiyor. İlk müdahalesi Çekirge Devlet Hastanesi'nde yapıldı ardından Plastik Cerrahi olan Bursa Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorumuza da teşekkür ediyorum, ben o derin yaraları görünce çok kötü oldum” dedi.

Sokak köpeği terörü devam ediyor: Okula giden 10 yaşındaki çocuk hastanelik oldu

“KÖPEK OLMAYAN TEK BİR GÜN GÖRMEDİM”

Fatma Elikesik sözlerini şöyle sürdürdü: "Hem cilt altında hem de cilt üstünde yaklaşık 80 dikişle operasyonu tamamlandı. Görünürde damarlarında, sinirlerinde, atar damarlarında bir sıkıntı yok. Gündoğdu Mahallesi'nde 10 yıldır oturuyorum. Köpek olmayan tek bir gününü bile görmedim. 10 yaşındaki bir çocuğu okula bebek gibi annesi, babası veya babaannesiyle birlikte götürüyoruz. Ben çocuğumu gözümden sakınarak büyüttüm. 3-5 tane sokak köpeğinin benim çocuğumu parçalamasına tahammül edemiyorum. Bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağım'' dedi.

                                          

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...