227 Afgan göçmen daha sınır dışı edildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
227 Afgan göçmen daha sınır dışı edildi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Türkiye'ye yasa dışı yollarla girdiği tespit edilen Afganistan uyruklu 227 düzensiz göçmen ülkesine gönderildi. Böylece son bir hafta içerisinde Malatya'dan ülkelerine gönderilen Afgan göçmen sayısı 681'e ulaştı.

Son zamanlarda Türkiye'nin ana gündem maddelerinden olan 'göçmen' sorununda sınır dışı işlemleri sürüyor. Yurdun muhtelif kentlerinde güvenlik güçlerince yakalanarak Malatya'daki 'Geri Gönderme Merkezi'nde gözetim altında tutulan Afganistan uyruklu düzensiz göçmenler, evlerine gönderiliyor.

İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nce işlemleri tamamlandıktan sonra Yeşilyurt Fatih Mahallesi'nde bulunan 'Geri Gönderme Merkezi'nden alınan 227 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen, karayoluyla getirildikleri Malatya Havalimanı'ndan ülkelerine gönderildi.

BİR HAFTADA 681 GÖÇMEN GÖNDERİLDİ

Son bir hafta içerisinde Malatya'da düzenlenen üç charter sefer ile ülkelerine gönderilen Afgan göçmen sayısı 681'e ulaşırken, işlemleri devam eden 227 göçmenin ise önümüzdeki günlerde ülkelerine gönderileceği bildirildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...