Tuzla'da boya fabrikasında yangın: 3 işçi hayatını kaybetti, 9 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Tuzla'da boya fabrikasında yangın: 3 işçi hayatını kaybetti, 9 yaralı

YAŞAM Haberleri  / İHA/AA

Son dakika haberine göre; Tuzla’da bir sanayi sitesinde bulunan vernik fabrikasında büyük çaplı patlama meydana geldi. Çevre ilçelerden de duyulan patlamanın ardından fabrika alev alev yanmaya başlarken yangında 3 işçinin hayatını kaybettiğini, 9 işçinin de yaralandığını bildirdi.

İstanbul Tuzla'da Vernikçiler Sanayi Sitesi içerisinde bulunan bir vernik fabrikasında saat 13.00 sıralarında büyük çaplı patlama meydana geldi. Patlama sesi Tuzla dışında Anadolu Yakası'nın farklı ilçelerinden de duyuldu. Patlamanın ardından fabrika alev alev yanmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine Tuzla’dan ve çevre ilçelerden itfaiye ekipleri sevk edildi.

ALEVLER ORMANLIK ALANA SİRAYET ETTİ

Yangın aynı zamanda fabrikanın yakınında bulunan ormanlık alana da sirayet etti. İtfaiyenin müdahalesi ile fabrikadaki ve ormanlık alandaki yangın kontrol altına alındı.

İstanbul Valiliği, Tuzla'daki fabrika yangınında 3 işçinin hayatını kaybettiğini, 9 işçinin de yaralandığını bildirdi.

Tuzla'da boya fabrikasında yangın: 3 işçi hayatını kaybetti, 9 yaralıFabrikada meydana gelen patlamanın sesi çevre ilçelerden de duyuldu

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği tarafından Tuzla’daki yangına ilişkin yapılan açıklamada, “Bugün saat 13.15’te Tuzla ilçesi Ortamahalle Atayolu Caddesinde kimyevi üretim yapılan, Boya ve Vernikçiler Kooperatifindeki bir fabrikada henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın meydana gelmiştir. Olay yerine ivedilikle itfaiye, ambulans, güvenlik ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yapılan müdahale neticesinde yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca, yakın bölgedeki otluk alana sirayet eden yangın Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince söndürülmüştür. Yangında hafif şekilde yaralanan 9 işçimize sağlık ekiplerince müdahale edilmiş, T.A, M.Ö ve T.T adlı 3 işçimiz maalesef hayatını kaybetmiştir. Yangında hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralanan işçilerimize de acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Tuzla'da boya fabrikasında yangın: 3 işçi hayatını kaybetti, 9 yaralı
Patlamanın ve yangının fabrikada bıraktığı hasar havadan görüntülendi.

3 İŞÇİNİN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU'NA GÖNDERİLDİ

Yangında hayatını kaybeden 3 işçinin cansız bedeni, bulundukları yerden çıkarıldı. İşçilerin cenazeleri, savcılık incelemesinin tamamlanmasının ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

İtfaiye, olay yeri inceleme AFAD ve UMKE ekiplerinin olay yerindeki çalışması sürüyor.

Tuzla'da boya fabrikasında yangın: 3 işçi hayatını kaybetti, 9 yaralıYangın nedeniyle fabrika kullanılamaz hale gelirken, patlamalar nedeniyle etrafındaki 2 fabrikada da hasar oluştu, park halindeki 2 otomobil de zarar gördü

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, boya fabrikasında meydana gelen patlama ve yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, olay yerinde inceleme yapılması ve vefat eden 3 işçinin ölü muayene işlemleri için Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da fabrikada çıkan yangına ilişkin inceleme yapmak üzere müfettiş görevlendirdi.

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI YAZICI: ÇOK CİDDİ BİR PATLAMA

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da olay yerine gelerek incelemede bulundu.

İncelemenin ardından açıklamada bulunan Başkan Yazıcı, "Kimyacılar Sanayi Sitesi önünde bulunduğumuz fabrikada patlamalar yaşandı. Patlama sonrası diğer fabrikalara da sıçramalar yaşandı. Büyük bir alana cam parçaları ve diğer materyaller fırladı. Yaşanan bu olayda 9 tane yaralı var ama 3 tane arkadaşımızın maalesef vefat ettiklerini burada şimdi öğrendik. Allah'tan rahmet diliyoruz. Çok ciddi bir patlama, itfaiye ekiplerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Tuzla'da boya fabrikasında yangın: 3 işçi hayatını kaybetti, 9 yaralı

"UÇAKTAN FÜZE ATILMIŞ GİBİYDİ"

Olay hakkında konuşan Abdurrahman Çankaya, "Cuma namazına giderken bir patlama yaşandı. O anda herkes kaçışmaya başlamıştı. Daha sonra büyük bir patlama daha gerçekleşti. Fabrikalardaki insanlar kaçmaya başladı. Hayatımda böyle patlama duymadım. Uçaktan bir füze atılmış gibiydi, hala korkuyu ve paniği hissediyorum. Çok sayıda yaralının olduğunu gördüm. Yangın 4 veya 5 farklı yere sıçradı, daha sonra ormanlık alana sıçrama oldu. Yaralı ve ölü olduğunu düşünüyorum" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...